Turcescu: Doar eu şi Kovesi am cerut MApN retragerea gradului. Mihai Gâdea este şi el colonelCandidatul PMP la Capitală, Robert Turcescu, a declarat, vineri, că alături de procurorul şef al DNA a cerut MApN retragerea gradului care i-a fost acordat, afirmând că sunt singurii care au adresat această solicitare din 2000 de persoane şi că va semna declaraţia de integritate.

Robert Turcescu
Robert Turcescu

(...) Mergeţi până în anul 2012, atunci când a apărut lista coloneilor făcuţi la secret, spuneau la un moment dat anumite televiziuni în frunte cu Antena 3, era vorba, după aceea am aflat, de 2000 de nume. Sunt singurul dintre cele 2000 de nume (...) care am publicat acel livret militar. Pe respectivul livret militar dincolo de orice fotografie luată de pe net, greşit CNP-ul şi alte astfel de opţiuni, veţi observa că nu există, subliniez, nu există nicio semnătură a subsemnatului. Cele două semnături de acolo sunt semnăturile lui Gabriel Oprea", a declarat candidatul PMP la Primăria Capitalei, Robert Turcescu, solicitat să aducă lămurii cu privire la statutul său de ofiţer acoperit.

Robert Turcescu a afirmat că alături de Codruţa Kovesi a cerut MAPN retragerea gradului care i-a fost oferit.

Din acest moment am scris un document, este vorba despre o solicitare către ministrul Apărării de la acea vreme, este vorba despre domnul CCorneliu Dobritoiucăruia i-am cerut public şi prin adresă oficială să retragă orice fel de grad dacă el a fost acordat într-adevăr pe numele subsemnatului, lucru pe care Corneliu Dobriţoiu l-a făcut în cazul meu şi al unei persone din România, cu care am avut un dialog telefonic, înainte de a face şi dânsa acest lucru, Laura Codruţa Kovesi, care a fost în aceeaşi situaţie ca mine, s-a trezit cu un livret militar, avansată în gard, pe modelul pe care îl practica la vremea respectivă domnul Gabriel Oprea", a mai spus Robert Turcescu.

Turcescu a mai spus că în rândul celor 2000 de colonei sunt şi alte persoane din presă care încă mai apar la televizor, amintind numele lui Mihai Gâdea.

„În anul 2012, domnul Ponta avea o problemă cu doctoratul (...) s-a preferat alegerea unor oameni din cele 2000 de figuri publice multe dintre ele", a afirmat Turcescu, adăugând că şi Mihai Gâdea facea parte dintre acele 2000 de persoane, însă, doar Turcescu şi Kovesi au făcut o solicitare către MAPN. Dacă aş fi fost avansat (...) de MAPN aş fi primit cu onoare un astfel de grad, în condiţiile în care as fi făcut armata sau pentru merite deosebite s-ar fi considerat că merit acest lucru", a mai spus candidatul PMP la Primăria Capitalei.

Fostul jurnalist a mai spus că probabil Oprea a luat în calcul activitatea sa jurnalistică.

Aici, vreau să trag o tuşă nu ştiu neapărat dacă în apărarea domnului Oprea, dar gândindu-mă la ce a fost în mintea domnului Oprea la acel moment. Da, ca jurnalist am participat la vizite în teatre de operaţiuni din Irak şi Afganistan (...), de asemenea, la solicitarea directorului Colegiului Naţional de Apărare am susţinut în câteva rânduri cursuri pro bono cursanţilor", explicat fostul jurnalist.

Turcescu a afirmat că nu îi este ruşine cu nimic din ce a făcut în calitate de jurnalist, chiar dacă a fost „uneori mai pătimaş decât ar fi permis fişa postului". Robert Turcescu a declarat că va semna declaraţia de integritate din dosarul de candidatură pentru Primăria Municipiului Bucureşti şi că nu a „turnat" niciodată pe nimeni. Candidatul PMP la Capitală a afirmat că vine în faţa bucureştenilor pentru a prezenta o viziune, un proiect numit „Bucureşti 2030".

"Nu vin în faţa bucureştenilor făcând o promisiune, ci prezentând o viziune. Am acceptat să candidez din partea PMP la funcţia de primar general pentru că eu cred cu tărie că a venit momentul unei schimbări", a declarat Turceascu, adăugând că în 23 de ani a susţinut că "o politică bună înseamnă o politică de dreapta în România".

Robert Turcescu a criticat "simpla cosmetizare a clasei politice" şi a afirmat că Bucureştiul trebuie să devină un oraş cu administraţie performantă şi cu viziune.

"Când vedeţi în jur ceea ce se întâmplă în alte partide politice, când constataţi doar o simplă cosmetizare a realităţii politice şi a realităţii legate de leadership-ul politic al unor structuri politice ar trebui, cu toţii, să devenim îngrijoraţi. Bătălia pentru Bucureşti, astăzi, numai este doar o bătălie legată de administrarea acestui oraş. Asistăm în acest moment la o confruntare al cărei final îl doresc fericit în care Bucureştiul trebuie să devină un oraş cu administraţie performantă şi, repet,o administraţie cu viziune", a spus candidatul PMP la Primăria Capitalei.

Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, robert turcescu, robert turcescu candidat pmp, Robert Turcescu grad servicii secrete, Robert Turcescu pmp, Robert Turcescu primaria capitalei, Robert Turcescu servicii secrete

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE