Turcia a doborât un avion militar rusesc la granița cu Siria. Întrunire de urgență a NATOUn avion militar rusesc a fost doborât de aeronavele F16 ale Turciei la granița cu Siria. Oficialii turci spun că avionul rus a încălcat spațiul aerian al Turciei și că a primit 10 avertizări înainte de a fi lovit. Kremlinul a catalogat incidentul ca fiind unul "foarte serios", prin vocea purtătorului de cuvânt al lui Vladimir Putin. NATO va avea o întrunire specială la Bruxelles, la cererea Turciei, chiar marți, anunță BBC. Turcia l-a convocat pe ambasadorul Rusiei la Ankara pentru a da explicatii in legatura cu avionul doborat, anunta AFP.

Turcia a doborât, marți, un avion militar rusesc care i-a încălcat spațiul aerian la granița cu Siria. Un oficial militar turc a precizat că pilotul rus a fost somat înainte ca avionul său să fie doborât, scrie independent.co.uk. 

Potrivit CNN Turk cei doi piloți s-au catapultat și au ajuns în siguranță la sol cu ajutorul parașutelor. Unul dintre pilotii avionului, care s-ar fi catapultat, se afla in mainile fortelor turkmene din nordul Siriei, anunta CNN Turk, citat de Reuters. El ar fi mort, susțin rebelii. 

Imagini cu capturarea unuia dintre piloți: 

Russia Today spune însă că avionul doborât nu a incalcat spatiul aerian turc. Conform sursei citate, cei doi piloţi au fost omorâţi prin împuşcare, în timp ce se catapultau cu paraşuta.

Turcia va sesiza NATO si ONU in legatura cu avionul de vanatoare care a patruns pe teritoriul sau.

Un video în care se observă un avion cuprins de flăcări care se prăbușeste în a fost făcut public de Haberturk TV. 

Harta de zbor a MIG-ului ara arăta intrarea în spațiul aerian turcesc, arată oficialii turci: 

 

Etichete: avion, avion doborât, avion militar, turcia

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE