Un turist a murit în Munţii Făgăraş după ce a căzut de la înâlţime UPDATEUn turist de 50 de ani a murit, sâmbătă, în Munţii Făgăraş, după ce a căzut de la înălţime, salvamontiştii cerând şi ajutorul unui elicopter pentru salvarea bărbatului, însă manevrele de resuscitare au eşuat.

Turist accidentat grav in Muntii Fagaras. Echipele de salvatori il resusciteaza
Turist accidentat grav în Munţii Făgăraş. Echipele de salvatori îl resuscitează

UPDATE Turistul accidentat în zona Văiuga, din munții Făgăraș, a decedat, în ciuda eforturilor salvatorilor care l-au găsit și l-au resuscitat, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu.

"Din nefericire, în ciuda manevrelor de resuscitare, echipajul SMURD a constatat decesul bărbatului în vârstă de aproximativ 50 de ani", a transmis Bianca Sabău, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Salvamontiștii au chemat în ajutor și un echipaj SMURD, care a sosit la Bâlea Lac, cu un elicopter de la București, însă turistul nu a mai putut fi salvat.

UPDATE Un elicopter SMURD de la București a aterizat sâmbătă, la peste 2.000 de metri altitudine, în munții Făgărașului, la Bâlea Lac, pentru a-l prelua pe turistul accidentat.

Bărbatul accidentat a căzut de la înălțime, în zona Văiuga, din munții Făgărașului. Acesta face parte dintr-un grup mai mare de turiști, care se aflau în zonă, scrie Agerpres.

Salvamontiștii au reușit să ajungă în zona unde se afla turistul.  "Echipele de salvamontiști au ajuns la turistul rănit. Turistul accidentat comunică cu noi, dar nu putem preciza cu exactitate diagnosticul, pentru asta este nevoie de un medic. De aceea, am chemat în ajutor un elicopter SMURD de la București", a explicat Adrian David.

Ulterior, Adrian David, șeful Salvamont Sibiu. a declarat pentru Agerpres că turistul este în stop cardio-respirator, fiind resuscitat de către echipele de salvatori.

STIRE IN CURS DE ACTUALIZARE.

Etichete: Munții Făgăraș, SMURD, turist, turist accident

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h