Turist accidentat în Bucegi, coborât după o operaţiune de opt ore UPDATEUn turist s-a accidentat, duminică, pe un traseu foarte dificil de alpinism din masivul Bucegi. A fost nevoie de intervenția salvamontiștilor pentru recuperarea sa.

Turist accidentat in Bucegi. Interventia salvatorilor este foarte dificila si va dura 10 ore
Turist accidentat în Bucegi. Intervenția salvatorilor este foarte dificilă și va dura 10 ore

UPDATE Turistul care s-a rănit duminică dimineață în timp ce se afla pe un traseu foarte dificil de alpinism din masivul Bucegi a fost coborât de pe munte de către salvamontiști după o operațiune de aproximativ opt ore.

Șeful Serviciului Salvamont Bușteni, Gheorghe Haiduc, a declarat că turistul, care este suspect de fractură de picior, se afla pe munte împreună cu alte patru persoane, toți fiind coborâți în stațiunea Bușteni după o operațiune de recuperare care a durat aproximativ opt ore.

Bărbatul a urcat pe traseul Valea Albă-Vâlcelul Spânzurat, în zona Creasta Picătura, iar la un moment dat a călcat greșit rănindu-se la picior și rămânând astfel blocat într-o zonă dificilă pe un perete muntos cu înclinație de aproximativ 90 de grade.

Traseul este cunoscut ca unul dedicat alpiniștilor experimentați. Totodată, salvamontiștii intervin duminică seara pentru recuperarea unor turiști care au rămas blocați pe munte.

___________________________________________________________________________________-

Turistul se afla cu alte două persoane pe traseul Valea Albă-Vâlcelul Spânzurat, în zona cunoscută sub denumirea de Creasta Picătura, atunci când a călcat greșit și și-ar fi rupt piciorul, conform șefului Serviciul Salvamont Bușteni, Gheorghe Haiduc, citat de agerpres.ro.

Turistul nu se poate deplasa iar celelalte două care o însoțesc nu o pot scoate întrucât zona este foarte dificilă, peretele muntos având o înclinație de aproape 90 de grade.

Salvamontiștii din Bușteni estimează că recuperarea turistului ar putea dura peste zece ore, dat fiind gradul de dificultate al traseului.

Etichete: accident, bucegi, salvamontişti, turist

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE