Turn de 41 etaje,cu heliport, birouri,hotel şi apartamente de lux,construit în Capitală.GALERIE FOTOÎn toamna anului trecut, Sema Parc a dat startul unui proiect de anvergură, care include şi un turn cu 41 de etaje, cu o înălţime de aproximativ 140 metri. Dacă va atinge această înălţime, turnul dezvoltat de Sema Parc va deveni cea mai înaltă cladire din Bucureşti şi din România, surclasând Sky Tower-ul din Aviaţiei, care deţine în prezent titlul de cea mai înaltă clădire din România, având 37 de etaje şi 137 metri înălţime. Turnul dezvoltat de Sema Parc va avea pe terasă heliport şi va include birouri, restaurante, un hotel de patru stele şi apartamente de lux.

Sema Parc, grupul controlat de omul de afaceri Ion Radulea, a lansat, în noiembrie 2014, Sema New Project, un proiect cu dezvoltare mixta, destinat atat zonei de business cat si celei de retail, structurat pe trei nivele de adresabilitate: complex de cladiri birouri de clasa A, spatii comerciale si leisure, inglobate intr-un „shopping village" si apartamente premium dispuse in cadrul unui complex rezidential.

Compania vrea să realizeze, în cadrul Sema New Project, una dintre cele mai impunatoare cladiri din Bucuresti, un turn de aproximativ 140 m inaltime, cu regim de înaltime 4S + P + 39 E + 2 etaje tehnice. Cladirea va avea o amprenta la sol de 2.000 mp, iar treptat aceasta se subtiaza pana la o sectiune de circa 1.000 mp la ultimele etaje.

"Momentan nu avem un termen concret pe care il putem comunica pentru finalizarea turnului. Proiectul se realizeaza pe etape. In acest moment etapa celor 2 cladiri de birouri, Office 3 si Office 4, este finala, cu un termen de predare", au precizat reprezentanţii companiei, în urma articolului publicat de B365.ro.

Turnul va include un mix de patru functiuni combinate pe verticala. Zona comerciala se regaseste la parter, spatiile de birouri se intind intre etajele 1 si 14, un nou etaj comercial destinat restaurantelor este situat la nivelul 15, urmeaza hotelul de patru stele intre etajele 16-27, urmand ca ultima sectiune a turnului, de la etajul 28 pana la etajul 39 sa fie ocupata de apartamente de lux.

In plus, pe terasa turnului este amenajat un heliport pentru transportul cu elicopterul de care pot beneficia atat clientii turnului, cat si alte persoane din afara. La ultimele doua etaje (40-41) vor fi spatii tehnice care vor cuprinde echipamente, centrala tehnica, centrala de ventilatie etc.

Suprafata construita supraterana a turnului va fi de 70.000 mp, iar suprafata construita subterana va fi de 32.000 mp. Parcarea subterana dispusă pe patru nivele va include locuri pentru aproximativ 1.195 masini. Suprafata de teren aferenta proiectului este 8.000 mp.

„Proiectul nostru este o adevarata provocare si totodata un salt calitativ in ceea ce priveste dezvoltarea unei suprafete de asemenea dimensiuni, situate atat de aproape de km 0 al capitalei. Exista o cerere in crestere pentru inchiriere a spatiilor de birouri, volumul acestui segment in zona centru - vest a crescut semnificativ in primul semestru din 2014 fata de acceasi perioada a anului trecut, lucru care ne da certitudinea ca Sema New Project va fi un succes", a declarat Razvan Gaita, director al Sema New Project, la lansarea proiectului.

Sema New Project a fost proiectat in numai 4 luni şi este dezvoltat de o echipa in-house de specialisti, in colaborare cu arhitecti si constructori locali. Valoarea totala a investitiei in aceasta etapa se ridica la peste 10 milioane euro.

"Sema New Project va cuprinde un inedit centru comercial de tip "shopping village" alcatuit din sapte galerii comerciale care se vor intinde pe o suprafata de 3 km. Acest "Lipscani reinventat al zilelor noastre" are prevazute la parter magazine, galerii, restaurante, cafenele.

Urmand acelasi concept, zona vestica include o serie de pasaje inguste acoperite, piatete, arcade si perspective atractive ale strazilor pietonale. Nivelurile superioare vor fi ocupate de spatii rezidentiale si de birouri. Suprafata construita totala este de 93.500 mp si va gazdui spatii comerciale, dar si un cinematograf care reprezinta un punct de atractie, asigurand legatura intre zona vestica si cea estica a zonei comerciale.

Acest concept cu functiuni mixte a cunoscut un adevarat succes in alte orase europene, in Romania reprezentand prima dezvoltare de acest gen care va aduga valoare unei vieti urbane dinamice", anunţă compania, pe site-ul propriu, în prezentarea proiectului.

Proiectul Sema New Project a demarat prin livrarea ansamblului de cladiri Office 1 in anul 2009, si va continua cu etapa proiectelor Office 3 si Office 4 care vor fi livrate in intervalul 2015 – 2016 si Office 5 care este preconizat pentru 2017.

Suprafata totala inchiriabila pentru Office 3 si 4 este de 42.000 metri patrati.

Sema Parc este dezvoltat pe amplasamentul fostei fabrici Semanatoarea pe Splaiul Independentei, care a fost relocata. Proiectul, anuntat inca din 2006, era prevazut sa fie dezvoltat pe o perioada de 15 ani si sa cuprinda un parc de afaceri, o zona rezidentiala cu circa 1.320 de unitati locative, o zona comerciala de tip "shopping village", un hotel, dar si cladiri destinate serviciilor sociale - scoala, spital.

Platforma are un teren de 40 de hectare, iar prima faza a fost finalizata in 2007 cuprinzand doua cladiri de birouri de 50.000 de metri patrati, cumparata in 2006 de fondul de investitii Europolis (actualul CA Immo) pentru 90 de milioane de euro.

A doua faza a proiectului era compusa initial din patru cladiri de birouri si o parte din spatii rezidentiale. In anul 2009, Radulea declara pentru Mediafax, citat de gandul.info, ca a investit 30 de milioane de euro pentru faza a doua a proiectului imobiliar dintr-un total de 140 milioane de euro, prevazuti pentru perioada 2009-2011, iar ca pentru restul fondurilor incearca sa gaseasca solutii de finantare.

Investitia in proiectul Sema Parc era estimata la acea data la 1,7 miliarde euro, insa continuarea proiectului a fost oprita din cauza lipsei de finantare.

Radulea este actionar direct si indirect la firma Sema Parc, care administreaza si parcul industrial cu acelasi nume, dupa concesiunea pe o perioada de 30 de ani a unei suprafete de teren de 325.906 mp impreuna cu cladirile situate pe acesta in suprafata de 82.896 mp. Societatea de administrare a obtinut acordul autoritatilor pentru infiintarea unui parc industrial pe fosta platforma Semanatoarea, pe o suprafata de 16,5 hectare de teren.

Etichete: apartamente, apartamente Bucureşti, apartamente de lux, birouri, birouri Bucureşti, Bucureşti, Capitală, cladire de birouri, hotel, realitatea, Sectorul 6, turn, turn de birouri

0/11 COMENTARII
Grig focu
20 mai 18:35
+0
VOTURI
-0
Ca multe...multe ...multe alte uzine,fabrici,ias,cap.S-au imbogatit unii numai prin furturi si matrapazlacuri.Asta de unde are atatia bani???
TIBERIU
20 mai 11:04
+0
VOTURI
-0
POATE IMI SPUNE CINEVA: UNDE A FOST RELOCATA FOSTA FABRICA SEMANATOAREA??? POATE LA FIER VECHI
FANE
19 mai 17:21
+0
VOTURI
-0
solul bucurestiului nu permite cladiri mai mari de 10 etaje... e lutos ,nisipos ! constatarea e facuta de sepecialisti occidentali adusi de ceasca dupa cutremurul din 77... in perioada inteberica acea zona din fosta semanatoarea era balta ,mlastina salbatica ! de aceea nici comunistii nu au facut blocuri de locuinte ci doar hali industriale... spor la constructie ,pana la prima zgaltiala mai serioasa...
MAXIMUS
19 mai 14:09
+0
VOTURI
-0
Si pe langa Manhattan trece East River si cu toate astea solul este stancos.
just_me
19 mai 13:10
+0
VOTURI
-0
o sa se gasesca si pentru apartamentele de lux cumparatori....sunt destui oameni de afaceri, corupti sau artisti cu bani.
just_me
19 mai 13:08
+0
VOTURI
-0
ce ma dispera toti frustratii care au ceva cu "cine le cumpara?" ,"cine le inchiriaza?" ,"ce profit au? " . Aia fac studii de piata inainte sa se apuce sa investeasca,mediocrilor! TOti prietenii mei isi cumpara apartamente cu prima casa,inclusiv cei din strainatate care se intorc inapoi in Bucuresti. Vin firme incontinuu care inchiriaza....economia merge,mai ales in transilvania-banat si bucuresti-ploiesti-pitesti + iasi.
VLAds
19 mai 07:12
+0
VOTURI
-0
Sa mi se ierte nestiinta, dar din cate stiu pe acolo trece Dambovita, deci este albia Dambovitei, deci departe de vreun sol stancos sau macar solid. Sa construiesti 41 de etaje pe nisip....
zzz
19 mai 06:42
+0
VOTURI
-0
ce inaltime are antena STS-ului ?
IARASI EU
18 mai 22:54
+0
VOTURI
-0
Sa presupunem ca vine un "Idiot" la noi in tara si face proiecte din astea de 100 mil euro, bag in categoria asta si megamall, ce te doare pe tine daca iese ala in profit sau nu, important e ca a creat locuri de munca. Te doare grija cum dau altii faliment? poti sa le dai un telefon sa le explici ca stii tu mai bine
Laurentiu
18 mai 21:41
+0
VOTURI
-0
Nu stiu cum in e in nord, dar de exemplu cele 3 turnuri AFI de pe Vasile Milea sunt pline, pe Barbu Vacarescu, Oracle ia tot ce se construieste, asa ca m-as mira sa ramana neocupate.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h