Turn de 45 metri, lângă Guvern, în coasta unui monument istoriccladire propusa pe Bd. Aviatorilor (Foto: hotnews.ro)
cladire propusa pe Bd. Aviatorilor (Foto: hotnews.ro)

Proiectul a fost prezentat, miercuri, in cadrul Comisiei Tehnice de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei. Potrivit planurilor afisate, beneficiarii doresc sa construiasca la intersectia bd. Aviatorilor cu strada Paris o cladire de birouri de 45 de metri inaltime si trei subsoluri. Terenul are o suprafata de circa 4.500 de mp. Casa monument istoric care se afla pe parcela este pastrata, iar cladirea noua se aseaza langa ea. Comisia Tehnica de Urbanism nu a avizat proiectul deoarece Legea urbanismului interzice ca investitorii privati sa faca Planuri Urbanistice Zonale care modifica regulamentul local de construire, pentru cladiri de birouri. "Acest proiect va putea fi discutat doar daca va face Primaria Capitalei un PUZ pentru Piata Victoriei si va fi inclus si acest teren", au conchis membrii comisiei, potrivit hotnews.ro.

Bulevardul Aviatorilor este zona protejata. Potrivit regulamentului de urbanism din aceasta arie, inaltimea maxima este de 13 metri, Procentul de Ocupare al Terenului (POT) este de 40 la suta, iar Coeficientul de Utilizare a Terenului (CUT) este de 1,8.

Proprietarii terenului vor o inaltime de trei ori mai mare, respectiv 45 de metri, un POT de 55 la suta si un CUT de 4, dublu fata de cel existent.

Etichete: Comisia de Urbanism, monument istoric, PUZ, turn

0/0 COMENTARII
dan
29 mar 12:27
+0
VOTURI
-0

I N A D MI S I B I L !!!Ati facut, arhitectural, praf Bucurestiul.

Macar zona aceasta lasati-o !

Firma sa-si caute alt amplasament in Piata Victoriei; sunt destule !!

d
29 mar 10:02
+0
VOTURI
-0

Nicio problema...o sa ne explice Oprescu cum monumentele istorice sunt de fapt niste ruine care nu mai pot fisalvate, le lasa 2-3 ani in paragina sa le fure tiganii cat se judeca cu ONG-urile iar cand pierde procesele numai bine s-a darmat si monumentul deci poate linistit sa isi vada de treaba.

Fanel Miu
29 mar 11:31
+0
VOTURI
-0

Unde e Nicusor Dan,marele aparator al monumentelor din Bucuresti?Are ordin sa taca?Cine stie ce granguri pedelaci or fi in spatele acestei constructii!Nicusor Dan devine foarte vocal doar cand e vorba sa-l atace pe Sorin Oprescu!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h