TVA de 5% la cărți, manuale școlare, reviste, ziare și anumite categorii de bileteMinistrul Culturii, Ionuț Vulpescu, a depus marți la Camera Deputaților un amendament la Codul fiscal prin care TVA se va reduce la 5% pentru cărți, manuale școlare, reviste și ziare. Măsura propusă de ministru vizează și biletele pentru accesul la castele, muzee, case memoriale, monumente istorice, monumente de arhitectură și arheologice, grădini zoologice și botanice, târguri, expoziții și evenimente culturale, evenimente sportive și cinematografe.

TVA de 5% la carti, manuale scolare, reviste, ziare si anumite categorii de bilete
TVA de 5% la cărți, manuale școlare, reviste, ziare și anumite categorii de bilete

„Având spațiul fiscal necesar, am considerat că este posibilă extinderea măsurii reducerii TVA la 5% și pentru alte categorii de bunuri și servicii culturale, nu doar pentru cărți, așa cum am anunțat inițial. Îmi doresc ca prin reducerea prețurilor nu doar la cărți, ci și la biletele de acces la monumente și muzee să contribui la democratizarea accesului la cultură, prohibit pentru mulți din motive economice. Sper ca interesul pentru participarea la evenimentele culturale să crească, să asigurăm astfel, în special tinerei generații, o deschidere mai mare către o cultură de calitate”, a declarat Vulpescu, într-un comunicat de Ministerul Culturii.

Pe 23 aprilie, ministrul Culturii anunța că Taxa pe Valoarea Adăugată la carte va fi redusă de la 9% la 5%, această măsură urmând să intre în vigoare în prima zi a anului viitor.

Sursa: digi24.ro

Etichete: bilete, carti, manuale şcolare, ministrul Culturii, reviste, TVA, ziare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h