TVA pentru alimente, redusă la 9% din iunie, anunţă premierul Victor PontaPremierul Victor Ponta a anunţat marţi că TVA pentru toate produsele agro-alimentare va fi redusă de la 1 iunie, la 9%. Cota standard va fi redusă la 20% din ianuarie.

TVA pentru alimente, redusa la 9% din iunie, anunta premierul Victor Ponta
TVA pentru alimente, redusă la 9% din iunie, anunţă premierul Victor Ponta
Foto: b1.ro

Premierul Victor Ponta a anuntat marti ca Executivul va scadea TVA la "absolut toate alimentele, bauturile nealcoolice si serviciile de alimentatie publica" la 9%, prin Ordonanta de urgenta. Impactul estimat pe tot anul este de 5 miliarde lei, a completat premierul.

El a anuntat totodata ca isi mentine propunerea ca de la 1 ianuarie 2016 sa scada TVA general la 20%.

Premierul Ponta a prezentat si executia bugetara dupa primul trimestru: el a spus ca veniturile colectate au fost de 53 miliarde lei, cu 3 miliarde lei mai mult decat programarea si cu 5 miliarde de lei mai mult decat in primul trimestru al anului trecut. In ceea ce priveste cheltuielile, Ponta a spus ca acestea au ramas in limita anului trecut, desi erau proiectate cheltuieli mai mari, informează Hotnews.ro.

Etichete: reducere TVA, TVA alimente, tva redusa

0/1 COMENTARII
aporizue
07 apr 23:56
+0
VOTURI
-0
Este o greseala. Mai bine scadeau impozitarea muncii scazand impozitul unic de la 16 la 12 sau chiar 10%. Se incuraja munca legala. Asa tare mi-e ca preturile vor varia ca la paine care a scazut initial cu 10 bani si apoi au crescut la loc dupa o luna ca cica a scazut pretul petrolului, pretul la gaze etc. Adica nu prea se va regasi acea scadere a TVA in pretul de la raft.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE