TVA pentru apă ar putea fi redusă la 9%Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat, marți, că Executivul ar putea reduce cota de TVA de la 24% la 9% şi pentru apă. Propunerea a fost lansată în discuţie odată cu dezbaterea proiectului de Cod Fiscal.

TVA pentru apa ar putea fi redusa la 9%
TVA pentru apă ar putea fi redusă la 9%
Foto: wall-street.ro

"Mai discutăm de TVA la apă, a fost o idee lansată de reducere la 9% a TVA la apă. Este, din punctul meu de vedere, un sprijin foarte important pentru agricultură, coroborat cu sistemul de irigaţii, sunt convins că şi reducerea TVA la 9% la apă va fi un imbold foarte important", a afirmat Teodorovici la conferinţa Mediafax Talks About Retail, organizată în parteneriat cu Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din Romania (AMRCR), informează Gândul.

El a precizat, în contextul reducerii TVA la 9% pentru alimente şi băuturi non-alcoolice de la 1 iunie, că impactul măsurii calculat iniţial de Finanţe pentru o perioadă de şase luni, de 2,8 miliarde lei, a fost deja absorbit, având în vedere că încasările din primele nouă luni s-au plasat la 100,9%.

"Asta înseamnă că aceste măsuri nu distrug economia, nu dezechilibrează nimic. Problema noastră este că nu vrem să fim totuşi mai îndrăzneţi", a adăugat Teodorovici.

Etichete: Eugen Teodorovici, TVA, TVA apa

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE