TVR a câștigat un proces de 5 MILIOANE de EURO împotriva unui furnizor de filme străinTVR a câștigat un litigiu arbitral în valoare de aproximativ 5 milioane de euro împotriva New Films Inc., unul dintre furnizorii de titluri de filme pentru televiziunea publică, informează casa de avocatură ce a reprezentat instituția media în proces.

Televiziunea Romana
Televiziunea Română

Astfel, la data de 5 mai, Tribunalul Arbitral, constituit sub egida Independent Film & Television Alliance cu sediul la Los Angeles (SUA), a soluționat în favoarea Societății Române de Televiziune un litigiu comercial cu o valoare aproximativă de 5 milioane de euro, pe care TVR îl avea cu New Films Inc., unul dintre furnizorii de titluri de filme pentru televiziunea publică, scrie Agerpres.

Soluția pronunțată de Tribunalul Arbitral a fost în sensul respingerii în totalitate a cererii de despăgubiri formulate împotriva TVR în cuantum de 4 milioane de euro, precum și reducerea substanțială, în proporție de 80%, a celorlalte pretenții, precizează casa de avocatură. Televiziunea Română a fost reprezentată de societatea de avocați Mușat & Asociații. Potrivit sursei citate, disputa supusă analizei Tribunalului Arbitral a apărut pe fondul colaborării celor doi parteneri contractuali, în cadrul unor negocieri, în urmă cu cinci ani, privind încheierea unui contract de licență film, cu clauze "extrem de dezavantajoase" pentru TVR, cum ar fi obligația de a cumpăra seriale atâta vreme cât acestea sunt produse.

Etichete: litigiu, proces televiziunea romana, proces tvr, televiziunea română

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE