TVR, somat de CNA din cauza lui Dragoș PătraruCNA a somat public TVR 1, din cauza ediţiei din 16 noiembrie 2015 a emisiunii "Starea naţiei", în care Dragoş Pătraru a catalogat organizaţia Martorii lui Iehova un cult religios criminal, finanţat de stat.

TVR, somat de CNA din cauza lui Dragos Patraru
TVR, somat de CNA din cauza lui Dragoș Pătraru
Foto: tvr1.ro

Sub titlul "Când religia ucide!", Dragoş Pătraru a comentat o ştire referitoare la faptul că o tânără accidentată a murit la spital, în condiţiile în care părinţii ei ar fi refuzat transfuzia de sânge necesară intervenţiei medicale, din motive religioase.

"(...) dacă un cult religios le interzice medicilor în anul 2015 să salveze de la moarte un pacient, acel cult religios este criminal", a spus Dragoş Pătraru, referindu-se la Martorii lui Iehova, în respectiva emisiune, informează mediafax.ro.

Vicepreşedintele CNA, Răsvan Popescu, a considerat că o afirmaţie făcută de Dragoş Pătraru, respectiv "(...) este un cult recunoscut de statul român şi finanţat ca atare. Nu-i aşa că statul acesta care plăteşte de la buget culte ucigaşe?", încalcă dreptul la informare corectă prevăzut de articolul 3, alineatul 2 din Legea audiovizualului, potrivit căruia "Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor".

Decizia de somare publică a TVR 1 a fost luată cu şase voturi "pentru" (Răsvan Popescu, Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Radu Herjeu şi Dorina Rusu), în timp ce Monica Gubernat şi Laura Georgescu au votat "împotrivă".

Etichete: Dragoș Pătraru, Starea Nației, tvr

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE