Uber, INTERZIS în România. Legea pe care au adoptat-o parlamentariiDeputaţii au adoptat un proiect de lege privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere. Astfel, prin această lege este interzis transportul public de persoane contra cost cu un autoturism fără a deţine pentru acesta autorizaţie taxi valabilă. 

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice aplicatia Uber
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice aplicaţia Uber
Foto: nypost.com

Cu alte cuvinte servicii de taximetrie ca cele oferite de aplicatia Uber care devinise din ce in ce mai populara in Bucuresti sunt scoase in afara legii de Parlament. Taximetristii protestasera in repetate randuri impotriva unor astfel de servicii care le luau din clienti, scrie stiripersurse.ro

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege cu 298 voturi "pentru", două voturi "împotrivă" şi 16 abţineri.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea Legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, în sensul sancţionării contravenţionale a persoanelor fizice şi juridice care efectuează transport public de persoane cu un autoturism, fără respectarea prevederilor art.7 din lege.

Potrivit actului normativ, transportul în regim de taxi sau transportul în regim de închiriere se execută numai de către transportatori autorizaţi, care deţin autorizaţii taxi valabile, în cazul transportului în regim de taxi sau copii conforme valabile, în cazul transportului în regim de închiriere, eliberate în condiţiile prezentei legi, pentru fiecare autovehicul utilizat.Etichete: lege, UBER, uber interzis in romania

0/2 COMENTARII
Ing.
07 mai 10:37
+0
VOTURI
-0
Reglementarea e bună, dar ar trebui făcut ceva şi cu taximetriştii de Ilfov şi cu cei fără autorizaţie. Acum câteva zile, având nevoie de un taxi, am luat la rând vreo 10 maşini din zona Piaţa Presei Libere. UNA SINGURĂ avea licenţă de Bucureşti (şi pe aia am luat-o). Restul erau pelicani de Ilfov sau nu aveau nicio licenţă.
vlad
07 mai 10:22
+0
VOTURI
-0
Nu pot spune ca ma deranjeaza treaba asta.... mai ales daca inseamna reglementare atenta a celor care chiar au licenta. Poate m-ar fi deranjat daca aveam preturi mari la taxiuri, ca prin Vest, dar cred ca avem cele mai mici tarife din Uniunea Europeana, desi masinile, benzina sunt la nivelul din Vest.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE