UberX, aplicaţia care a băgat spaima în taximetrişti. În cât timp găseşti o maşină în BucureştiServiciul UberX a fost lansat oficial în România. Aplicaţia pentru smartphone face legătura între pasageri şi cel mai apropiat şofer dispus să-şi ofere serviciile contra cost, fiind o alternativă la firmele de taximetrie. În prezent, însă, serviciul este într-o fază incipientă şi aproape inutilizabil în acest moment, în contextul în care durează câteva ore să găseşti o maşină Uber în Bucureşti.

Cat de sigura e aplicatia Uber: Fondatorul spune ca soferii sunt verificati de un reprezentant
Cât de sigură e aplicația Uber: Fondatorul spune că șoferii sunt verificați de un reprezentant
Foto: gadget.ro

Gândul a testat, joi dimineaţă, la ora 08:00, serviciul UberX din Bucureşti, lansat miercuri în România. În căutarea unei maşini Uber, reporterul a avut parte de o lungă călătorie prin Bucureşti, în care s-a plimbat cu metroul în diverse puncte, de la staţia de metrou 1 Decembrie 1918, la Dristor 1, la Izvor şi la staţia de metrou Gorjului, până la Piaţa Romană. Potrivit sursei citate, în oricare din aceste zone aplicaţia afişa acelaşi mesaj: „NO CARS AVAILABLE". După cinci ore de căutări reporterul gândul a găsit o maşină, în apropiere de strada Aurel Vlaicu, dar maşina nu a reuşit să-l găsească pe el.

Şoferul Nicuşor, cu Dacia Logan şi rating de cinci stele din cinci (nu se vede numărul celor care au acordat calificative) era disponibil pentru o cursă până la Bulevardul Camil Ressu. Aplicaţia Uber a transmis că maşina e pe drum şi va ajunge la destinaţia clientului în 9 minute. După 20 de minute de la plasarea comenzii, clientul a aflat că, de fapt, şoferul a ajuns pe o stradă de lângă Grădina Icoanei, la câteva străzi distanţă de adresa la care fusese făcută comanda. „Nu ştiu, mie aici îmi arată, îmi pare rău", s-a scuzat omul, foarte respectuos, adăugând că „poate a mai comandat cineva şi de aia m-a dus aici". Şoferul nu avea nici GPS în maşină.

Există şi posibilitatea ca şi o altă persoană din zonă să fi plasat o comandă. Serviciul Uber permite partajarea aceleiaşi maşini. „UberX este o platformă care ajută pasagerii să împartă o călătorie (ridesharing). Aplicaţia conectează pasagerii cu şoferii pe o platformă care vizează împărţirea costurilor de transport. Uber aduce în Bucureşti o alternativă la transportul urban", se arată pe blogul Uber.

Şoferul nu ştia însă dacă are cumva două comenzi de onorat în zonă.

Şoferii Uber trebuie să fie înregistraţi în baza de date a companiei americane şi sunt plătiţi săptămânal pentru cursele efectuate.

Tariful de bază perceput de Uber în Bucureşti este de 1,39 lei, iar călătoria trebuie să aibă un cost final de minimum 6 lei. Compania oferă câteva exemple de preţuri pe care utilizatorii serviciilor Uber urmează să le plătească în Bucureşti. De pildă, o călătorie de la Aeroportul Henri Coandă la Piaţa Universităţii costă 40 lei, iar o cursă din Centrul Vechi în zona Drumul Taberei costă 18 lei.

Mai multe detalii despre cum funcţionează serviciul UberX, în reportajul realizat de Gândul.

Etichete: aplicaţie smartphone, Bucureşti, Capitală, UBER, uber taxi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE