UDMR va vota în favoarea cererii DNA de URMĂRIRE PENALĂ în cazul Gabriel OpreaUDMR a anunțat că va vota în favoarea cererii DNA de încuviinţare a urmăririi penale împotriva fostului ministru Gabriel Oprea.

Parchetul face cercetari intr-un dosar de instigare la plagiat in care e implicat Gabriel Oprea
Parchetul face cercetări într-un dosar de instigare la plagiat în care e implicat Gabriel Oprea
Foto: sursazilei.ro

"Considerăm important să formulăm un punct de vedere clar din partea UDMR: susţinem cererea înaintată de procurorii DNA, deoarece suntem de părere că acest caz Oprea trebuie investigat, iar dacă dosarul ajunge pe masa judecătorilor, trebuie lăsată instanţa să adopte o decizie finală", a declarat senatorul, potrivit unui comunicat de presă emis de UDMR, citat de mediafax.ro.

UDMR va vota atât în Comisia juridică a Senatului, cât şi în şedinţa de plen, în favoarea încuvinţării începerii procedurii de urmărire penală în cazul fostului ministru Gabriel Oprea.

''Infracţiunea de abuz în serviciu se reflectă negativ asupra imaginii politicienilor, iar cu aceasta nu putem fi de acord", a mai spus Tanczos Barna.

DNA a cerut luni aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru de Interne şi senatorului Gabriel Oprea, acuzat de abuz în serviciu, pentru însoţirea deplasărilor sale de echipaje ale Poliţiei Rutiere, serviciu de care ar fi beneficiat ilegal şi procurorul general Tiberiu Niţu în baza unui protocol.

Comisia juridică a Senatului întocmeşte în şedinţa de marţi raportul pe tema cererii DNA de urmărire penală a fostului ministru Gabriel Oprea, urmând ca Biroul Permanent să decidă când va fi dezbătută şi votată în plen cererea.

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, le-a cerut senatorilor să voteze pentru aprobarea solicitării DNA fără să îşi arate însă disponibilitatea de a demisiona.

Etichete: DNA, gabriel oprea, urmărire penală

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE