Udrea opreşte lucrările pe Berzei-BuzeştiUdrea le-a promis ONG-urilor ca va sista lucrarile de pe tronsonul Berzei-Buzesti (Foto:calatoriivirtuale.blogspot.com)
Udrea le-a promis ONG-urilor că va sista lucrările de pe tronsonul Berzei-Buzesti (Foto:calatoriivirtuale.blogspot.com)

Reprezentanţii PMB susţin că ISC a solicitat primăriei generale oprirea lucrărilor până la rezolvarea pe fond a procesului cu Asociaţia „Salvaţi Bucureştiul”. Municipalitatea a fost înştiinţată printr-un procesul verbal, înregistrat pe 11 mai.

”Reprezentanţii ONG-urilor dau dovadă de rea-credinţă şi lipsă de informare, întrucât, în prezent, la această lucrare se execută doar lucrări de punere în siguranţă, conform paragrafului 2.2 din acelaşi proces verbal. În acest moment, Primăria Municipiului Bucureşti face demersurile legale pentru continuarea lucrării, conform legii 255”, se precizează într-un comunicat remis B365.ro.

Udrea le-a promis, joi, reprezentanţilor ONG-urilor că va opri lucrările la diametrala nord-sud. Decizia vine în urma protestelor reprezentanţilor celor 21 de ONG-uri, care au pichetat joi sediul MDRT. Organizaţiile neguvernamentale au obţinut în instanţă anularea Planului Urbanistic Zonal (PUZ), care stă la baza lucrărilor demarate, în zonă, de Primăria Bucureşti. De asemenea, judecătorii au hotărât ca autorizaţia de construcţie să fie anulată.

”Această decizie a ministrului este o consecinţă a faptului că ONG-urile au obţinut în instanţă anularea PUZ-ului. În săptămâna 20 - 27 iunie va fi organizată o dezbzatere publică, în cadrul căreia trebuie prezentate atât proiectele Primăriei Generale, cât şi cele ale societăţii civile pentru a găsi o soluţie urbanistică pentru acestă zonă”, a declarat pentru B365.ro, Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei “Salvaţi Bucureştiul”.

ISC funcţionează, din 2010, în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi este autoritatea care poate opri demolările pentru diametrala Buzeşti-Berzei-Uranus. Proiectul a fost contestat, încă de la început, de către ONG-uri, care au criticat atât modul în care au fost făcute exproprierile, cât şi cel în care s-au acordat autorizaţii de demolare pentru imobilele cu statut de monument istoric sau din zone protejate.

Etichete: Berzei-Buzeşti, Buzeşti-Berzei-Uranus, demolare, Elena Udrea, Inspectoratul de Stat În Construcţii, lucrări, ong, PUZ

0/0 COMENTARII
Asmodeu
05 iun 11:43
+0
VOTURI
-0

Dak s-ar fi luat - si dak ar fi existat pe atunci - dupa istericalele ONG-istilor, baronul Hausmann si Napoleon al III-lea ar fi trebuit arsi pe rug ! La fel si constructorii Centrului Pompidou ! Daca s-a anulat PUZ, acum se vor ivi ''mostenitori legali'' care vor sti sa mulga atat terenurile cat si Primaria. Ca doar un Vuitton costa scump, nu ?

Bianca
03 iun 15:52
+0
VOTURI
-0

Fix in Vuitton o doare pe Udrea de valoarea "istorica" a sandramalelor din zona!Nici gand!Scopul doamnei ministru este sa se razbune pe Oprescu!Oprescu a lasat-o fara parcarile Dalli,iar Udrea este la fel de razbunatoare ca si seful ei!Stiti voi care,nu cel de la Victoria!

Bogdan
03 iun 12:33
+0
VOTURI
-0

Intradevar, inafara de Hala lui Matache, care era sub orice critica, si daca ar fi fost reabilitata, ar fi costat mai mult decat toata diametrala... nimic de pe acel traseu nu are valoare simbolica istorica.Altfel spus, daca e ca ei, atunci dragi Bucuresteni, sa va fereasca sfantu sa va mai atingeti de particula de praf de pe sosea/drum/alee ca are valoare istorica, e post 89 poate...Concluzia... roaga'te sa cada casa darapanata ( fara oameni inauntru, evident ) ca sa poti continua cu reabilitarea strazii. Asa ceva nu se poate decat la noi... evident, nu ?

Cristian
02 iun 21:29
+0
VOTURI
-0

OK, au oprit demolarile. Acum ce urmeaza? Recontruiesc ce au demolat sau continua santierul? Eu nu vad alta posibilitate. Sper ca nu lasa lucrurile asa. Acolo exista o singura constructie valoroasa: Hala Matache, in care se vindea carne si peste in niste conditii de igiena de cocina dar atunci ONG-urile nu faceau atata caz. Dna Udrea si ONG-urile vad starea in care se afla de ex. vechiul cartier evreiasc din Bucuresti(Udriste)? Zona aceea minunata este ocupata de tigani, se face comert cu droguri si prostitutie(vezi Anton Pann 7-9), in casa memoriala Anton Pann se injecteaza toti nenorocitii in vena, etc. Unde sunt ONG-urile?

Stefan
02 iun 18:38
+0
VOTURI
-0

halal minumente, nici daca ar fi reabiltate nu ar merita atentia noastra. Circulatia este o rporitate, nu darapanaturile

sssss
02 iun 17:44
+0
VOTURI
-0

pot sa intreb ce monumente se gasesc pe diametrala de sunt asa atractive pentru turisti?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE