UE finanţează extinderea liniei 5 de METROU din Bucureşti cu peste 250 milioane de euro251,8 milioane de euro din Fondul de coeziune vor fi investite în extinderea liniei 5 de metrou din Bucureşti, după ce Comisia Europeană a aprobat marţi finanţarea necesară, se arată într-un comunicat al executivului comunitar, citat de Mediafax.

Magistrala 5
Magistrala 5

"Datorită Uniunii Europene, Bucureştiul va dispune de o reţea de metrou modernă. Acest lucru va avea un impact pozitiv asupra calităţii aerului din oraş, companiilor locale, turismului şi, bineînţeles, asupra locuitorilor din cartierele ce vor fi astfel deservite", a declarat comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Odată lucrările terminate, noua secţiune va lega vestul oraşului de centru, de la Râul Doamnei la staţia Eroilor, unde se face conexiunea cu liniile 1 şi 3. Aceasta va avea o lungime de 7 km, cu 10 noi staţii şi un depou.

De noua secţiune vor beneficia peste 64 de mii de bucureşteni, care vor realiza deplasarea între cele două puncte din oraş în mai puţin de un sfert de oră. Finalizarea lucrărilor e prevăzută pentru luna iunie 2018.

Linia M5 a Metroului din Bucureşti este o magistrală în construcţie, planificată de Metrorex pentru a deservi locuitorii cartierelor Drumul Taberei şi Piata Iancului. Aceasta va avea ca staţii finale Ghencea, în cartierul Drumul Taberei şi staţia Antilopa, în cartierul Pantelimon.

Magistrala 5 va fi realizată în 3 etape şi nu 2, cât era iniţial: tronsonul Râul Doamnei - Eroilor 2 în prima etapă de execuţie şi Eroilor 2 - Piaţa Iancului, în etapa a doua. Planul este ca lucrările la această magistrală să se încheie în anul 2018. Şi etapa a treia va fi tronsonul Piaţa Iancului - Pantelimon, care o să fie gata abia în anul 2030, din cauză că circulă linii de tramvai RATB pe tronsonul planificat, ceea ce îngreunează construcţia.

Primaria a decis ca proiectul să nu mai lege Drumul Taberei de Pantelimon, ci să se oprească la Piaţa Iancului, din cauza că câteva linii de tramvai RATB circulă între Piaţa Iancului şi Pantelimon.

 

Etichete: Bucureşti, fonduri UE, fonduri ue metrou, metrou, metrou bucuresti

0/7 COMENTARII
TJosephhus
16 Oct 05:28
+0
VOTURI
-0
http://bit.ly/2hiePjo - BrainRush – натуральное средство на основе мицелл, вытяжек и концентратов лекарственных растений с добавлением глицина, биотина и комплекса витаминов В.
Улучшает передачу нервных импульсов и работу всех отделов головного мозга, помогает при нарушениях функции памяти.
BrainRush легко усваивается организмом и начинает действовать максимально быстро, дополнительно воздействует на функции эндокринной, имунной и нервной систем.
Эффективен в любом возрасте.

http://tinyurl.com/yb9h9jty - BRAINRUSH – ЭТО УНИКАЛЬНОЕ СЕРТИФИЦИРОВАННОЕ СРЕДСТВО

Не содержит ГМО Не содержит вредных для здоровья красителей.
Не содержит вредных для здоровья консервантов.
Не имеет противопоказаний.
Запатентованный синергический фитокомплекс.

http://ow.ly/DzTd30e46cE - BRAINRUSH исключительно натуральные компоненты, не наносящие вреда организму.
Активные вещества корневища солодки, шалфея и пустырника пятилопастного повышают устойчивость нервных клеток к кислородному голоданию, активизируют
умственную деятельность, способствует улучшению памяти и сна.
carla
11 Oct 15:19
+0
VOTURI
-0
Oferta de împrumut și investiții pentru a începe anul nou 2018

Mă adresez oricărei persoane care are nevoie de acțiunile pe care le acord credite de la 3000 € la 90.000.000 € pentru orice persoană capabilă să o ramburseze cu o rată a dobânzii de 2% la 5% l și un interval de timp cuprins între 1 și 15 ani, în funcție de suma solicitată.
Fac acest lucru în următoarele domenii:

- Imprumut financiar
- Credit imobiliar
- împrumut de investiții
- Credite pentru automobile
- Datoria de consolidare
- Răscumpărarea creditelor
- Credite personale
- Ești blocat.

Dacă sunteți într-adevăr în nevoie, vă rugăm să-mi e-mail pentru mai multe informații.
Vă rugăm să mă contactați prin e-mail: carlamorino01@gmail.com

email: carlamorino01@gmail.com

email: carlamorino01@gmail.com
Claudiu
04 Oct 17:20
+0
VOTURI
-0
Linia de tramvai nu a fost cumva finalizata de curand si realizata pe bani europeni ???
Radu
03 Oct 19:36
+0
VOTURI
-0
Și pe Bulevardul Pache Protopopescu circulă tramvaie.Bulevardul Pache Protopopescu nu îngreunează lucrările la M5?Bulevardul Pache Protopopescu care e deservit de tramvaie intră la etapa a doua și Șoseaua Iancului și Șoseaua Pantelimon care sunt deservite de tramvaie intră la etapa a treia.Care-i logica?Mai bine intrau toate la etapa a doua.Capitala are nevoie integral de M5 până în 2020!
Eugen
03 Oct 16:20
+0
VOTURI
-0
@florin.Faceți miting la Ministerul Transporturilor și cereți transferul metroului în subordinea Primăriei Capitalei!
florin
03 Oct 16:19
+0
VOTURI
-0
Era mai bună varianta în două etape!:(
nnnx
03 Oct 16:12
+0
VOTURI
-0
https://petitieonline.net/petitie/04526149.Semnați,oameni buni!Capitala are nevoie de transport subteran!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE