Ulmii de la Universitate, vechi de peste 100 de ani, au fost tăiaţi: S-au uscat de la toaletăriArborii din aliniamente stradale și cei dintre blocurile din București sunt an de an "toaletați", până ajung să se usuce, potrivit unei investigaţii realizate de Buletin de Bucureşti, care prezintă situația patrimoniului verde al Capitalei, dincolo de parcurile consacrate.

Ulmii de la Universitate au fost taiati
Ulmii de la Universitate au fost tăiați

"E vorba de ulmii care au scăpat de niște probleme de sănătate la începutul secolului 20. Practic, aceia erau printre puținii ulmi din zona respectivă și arătau și fabulos și creau și o atmosferă nemaipomenită. Au venit, cu această "toaletare" și nu au ținut cont de nimic, de felul cum trebuie tăiată această specie.

Acum, cei mai mulți s-au uscat și au fost tăiați de tot. Cei care taie nu înțeleg nici măcar unde este mecanismul de apărare al arborelui, nu înțeleg unde este tesutul de cicatrizare", a declarat pentru Buletin de Bucureşti Diana Culescu, președintele Asociației Peisagiștilor din România și doctor în horticultură.

Etichete: taiati, ulmi, Universitate, uscati

0/1 COMENTARII
Verdes
16 iun 18:56
+0
VOTURI
-0
Ii taie/toaleteaza ptr ca nu poate sa circule 5Gu din cauza lor ;)

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE