Ultima iarnă în care bucureştenii primesc căldură de la statConsilierii generali ai Capitalei, majoritatea USL, au aprobat transformarea RADET-ului în societate comercială și delegarea serviciului de producere și de livrare a energiei termice în sistem centralizat.

Cum ajung unii bucuresteni sa plateasca mai multa caldura decat consuma
Cum ajung unii bucureșteni să plătească mai multă căldură decât consumă

Potrivit viceprimarului Capitalei, Marcel Nicolaescu, această iarnă va fi ultima în care bucureștenii vor mai primi căldură în calorifere de la Regia administrată de Primăria Capitalei.

„Într-o următoare etapă, este necesar ca RADET-ul să fie reorganizat în societate comercială, pentru că ELCEN-ul are deja acest statut. Vom susţine şi aproba în Consiliul General de anul viitor, probabil în primele luni, transformarea RADET-ului în societate comercială şi delegarea serviciului public de utilitate, prin delegare directă, noii entităţi care va fi creată. Finanţarea acestor investiţii va avea loc conform hotărârii de Guvern 717/2008, o licitaţie internaţională pentru un operator care să asigure această delegare a serviciului, să facă investiţii, linii tehnologice noi, să vedem costul de operare şi cum va evolua preţul gigacaloriei", a precizat viceprimarul Capitalei.

În opinia viceprimarului, acest serviciu integrat va deveni operabil, probabil, în semestrul II al anului viitor.

„Începând de iarna viitoare încercăm să ne reorganizăm, prin acest sistem nou, cu delegarea serviciului către noua structură", a mai spus Nicolaescu.

Potrivit hotărârii Consiliului General votată de aleși, edilul șef al Capitalei, Sorin Oprescu, este cel care va semna în numele Municipiului București concesionarea serviciului de producere și alimentare cu energie electrică.

Sursa: evz.ro

Etichete: căldură, CGMB, ELCEN, încălzire, Marcel Nicolaescu, RADET, societate comerciala

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h