Ultimele tendinte in industria camioanelorPiata de e-commerce este in continua expansiune. La nivel global, aceasta e depasit pragul de 2 trilioane de USD in 2018, asteptarile fiind ca cifra de afaceri sa depaseasca 3.2 trilioane de USD in 2020. Desi aceasta este o veste buna pentru majoritatea industriilor, ea reprezinta o mare provocare pentru industria de transport a marfii si pentru producatorii de camioane. La nivel global, transportatorii fac eforturi evidente sa tina pasul cu tendintele stabilite de Amazon si Tesla. Aceste tendinte in transportul de marfa si industria camioanelor reflecta cateva dintre modurile esentiale in care expeditorii, furnizorii terti de logistica si producatorii de camioane si capete tractor vor raspunde in 2018.

Ultimele tendinte in industria camioanelor
Ultimele tendinte in industria camioanelor

Un prim trend foarte important este intrarea in vigoare a obligativitatii folosirii dispozitivului electronic de inregistrare (E.L.D. - Electronic Logging Device);  acesta este unul dintre cele mai mari tendinte in transportul de marfa si industria camioanelor pentru anul 2018. Implementarea dispozitivului E.L.D.-ului va reduce dramatic numarul de ore pe care soferii le petrec pentru condus. Desi conducatorii auto au fost sfatuiti de ani de zile sa reduca orele de condus si sa ia pauze frecvente, implementarea E.L.D. elimina efectiv "inregistrarile lipsa" din jurnalul de urmarire. Nerespectarea regulamentului privind orele de serviciu, asa cum este stabilit in dispozitivul fiecarui camion, ar putea conduce la sanctiuni riguroase si amenzi impotriva soferului, transportatorului si chiar a expeditorilor.

Pe masura ce privim spre viitor, expertii in domeniu ne asigura ca putem vedea lucruri extraordinare. Un camion care este si o unitate de productie! Imaginati-va un camion care are imprimante 3-D capabile sa produca si sa livreze produse de-a lungul traseului. Acum, poate ca acest lucru pare a face parte din viitorul indepartat al producatorilor de camioane, insa suntem cu adevarat atat de departe?

Tehnologia mobila devine o caracteristica esentiala a cabinei camionului, fiind foarte importanta pentru tendintele din industria producatoare de camioane in 2018. Cu alte cuvinte, operatorii de camioane vor incepe sa foloseasca tot mai multa tehnologie in cabina. Acest lucru va reduce intirzierile asociate cu schimbarea traseului, reducand in acelasi timp cantitatea de munca depusa de catre soferi.

Nu va ganditi inca la camioane care se conduc singure, ci, in schimb, luati in considerare costurile asociate cu soferii ce au de completat teancuri nesfarsite de rapoarte. Automatizarea procesului va reduce durata de timp petrecuta de soferi in asteptare pentru descarcarea sau incarcarea din depozite, chiar si timpii morti. Prin tehnologia mobila, soferii pot primi actualizari in timp real, pentru a evita incalcarile accidentale ale cerintelor din timpul orelor de serviciu, pentru a monitoriza costurile de combustibil, pentru a urmari mentenanta si pentru a simplifica alte procese de-a lungul traseului.

La inceputul anului 2017, folosirea camioanelor autonome parea o idee care nu va ajunge niciodata sa devina realitate. In timp ce autoturismele si camioanele autonome nu sunt inca disponibile, producatorii inregistreaza progrese in aceasta directie. Anunturile recente privind planurile de constructie a camioanelor semiautonome indica o schimbare reala in aceasta directie pentru industria camioanelor. Intre timp, tehnologia de pluton ce transforma o serie de camioane intr-un tren pe sosea, reducand spatiul dintre soferi si maximizand eficienta consumului de combustibil, se afla deja la orizont.

 

 

 

Etichete: camioane, camion, industria camioanelor

0/1 COMENTARII
Sasha Smith
22 mai 10:10
+0
VOTURI
-0
Nice blog! https://www.catalog.altgradauto.ro/

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE