Un avion rus cu 92 de pasageri la bord s-a PRĂBUŞIT în Marea Neagră: Nu există supraviețuitoriUn avion aparţinând Ministerului rus al Apărării la bordul căruia erau 92 de persoane a dispărut imediat după decolarea din oraşul rus Soci.

Un avion rus cu circa 100 de pasageri la bord s-a PRABUSIT in Marea Neagra
Un avion rus cu circa 100 de pasageri la bord s-a PRĂBUŞIT în Marea Neagră

UPDATE ORA 13.19 Ministerul rus al Apărării: nu există supraviețuitori ai tragediei aviatice; Putin decretează luni zi de doliu național

Președintele rus Vladimir Putin a decretat ziua de luni, 26 decembrie, drept zi de doliu național pentru comemorarea victimelor accidentului aviatic din Marea Neagră, informează AFP.

Anunțul a fost făcut după ce Ministerul rus al Apărării a anunțat că nu sunt indicii privind existența unor supraviețuitori la locul unde s-a prăbușit avionul militar rus după ce-a decolat de la Soci (sud) cu destinația Siria, având la bord peste 90 de persoane, relatează AFP și Reuters.

''Zona catastrofei avionului Tu-154 a fost determinată. Nu există indicii privind existența unor supraviețuitori'', a indicat ministerul într-un comunicat, citat de agențiile ruse de presă, precizând că au fost găsite până în prezent patru corpuri neînsuflețite.

UPDATE ORA 12.06 Putin ordonă guvernului să întreprindă o anchetă privind prăbușirea avionului militar în Marea Neagră (Kremlin)

UPDATE ORA 10.53 Peste 60 de membri ai Ansamblului Alexandrov se aflau la bordul avionului militar prăbușit în Marea Neagră

Avionul militar rus care s-a prăbușit duminică în Marea Neagră transporta 92 de persoane, dintre care peste 60 de membri ai corurilor Armatei Roșii și directorul lor, care urmau să petreacă Anul Nou împreună cu trupele din Siria, potrivit Ministerului rus al Apărării, citat de AFP. 

Avionul militar rus care se îndrepta spre Siria s-a prăbuşit în Marea Neagră, în largul staţiunii Soci, confirmă Ministerul rus al Apărării, citat de postul Russia Today.

"Resturi ale avionului au fost găsite la adâncimi de 50-70 de metri, la circa 1,5 kilometri de ţărm", a transmis Biroul de presă al Ministerului rus al Apărării.

Cel mai probabil, dintre cele 91 de persoane aflate la bord, niciuna nu a supravieţuit.

Avionul militar, de tip Tupolev Tu-154, decolase de la Soci şi a dispărut de pe ecranele radarelor după circa 20 de minute. Avionul făcuse escală la Soci pentru realimentare, după decolarea iniţială de pe Aerodromul Şkalovski, situat în apropiere de Moscova. Aeronava militară a dispărut de pe radare în jurul orei 5.40 (4.40, ora României).

Avionul se îndrepta spre oraşul sirian Latakia. La bord erau 91 de persoane, dintre care 83 de pasageri, în principal membri ai Orchestrei Aleksandrov, care urma să concerteze de Revelion în baza militară rusă Hmeymim (Siria), şi jurnalişti.

Etichete: avion prăbușit marea neagra, avion rus prăbuşit

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE