Un avion Tarom de pe ruta Budapesta-București a aterizat de urgență după ce un motor a luat focUn avion Tarom care circula pe ruta Budapesta - București a aterizat de urgență pe un aeroport din Ungaria, la scurt timp de la decolare, deoarece s-a umplut cu fum. Motorul avionului a luat foc, au anunțat reprezentanții aeroportului.

Un avion Tarom de pe ruta Budapesta-Bucuresti a aterizat de urgenta dupa ce s-a umplut cu fum
Un avion Tarom de pe ruta Budapesta-București a aterizat de urgență după ce s-a umplut cu fum
Foto: razvanpascu.ro

UPDATE:  „Potrivit programului de zbor al companiei Tarom, aparatul decolase cu direcţia de zbor spre Bucureşti, la scurt timp după decolare a fost observat focul, astfel, cei doi piloţi au decis aterizarea de urgență. După manevra reuşită, toţi pasagerii au fost în siguranţă”, a declarat Hardy Mihaly, director de comunicare al Aeroportului din Budapesta. Incidentul s-a petrecut la circa cinci minute după decolare, în timp ce aeronava, un ATR, un avion cu doua elice, era în curs de ascensiune. În avion s-a simțit fum, iar pasagerii au observat că una dintre elice se oprise. 

În aeronavă se aflau în jur de 25-30 de pasageri. Echipajul i-a liniștit, le-a dat instrucțiuni și le-a spus că se pregătesc de o aterizare de urgență. Au întors aeronava pe aeroport și aterizarea a decurs cu bine.

Printre pasagerii aeronavei s-a numărat și președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba. Acesta a povestit că la 5 minute de la decolare, avionul s-a umplut cu fum și una dintre elice s-a oprit, moment în care însoțitoarele de zbor le-au cerut pasagerilor să nu intre în panică.

"Eu am stat la rândul 3 și am vazut că unul dintre motoare era deja oprit", a spus Borboly Csaba, conform Antena3.ro

Borboly Csaba a spus că în momentul în care a văzut că s-a umplut avionul de fum i-a scris un sms soției sale, iar colegilor din Consiliul Județean le-a scris un email în care le-a spus: 'Sper să putem ateriza. Haideți, găsiți repede un avion, ca să pot ajunge acasă".

Potrivit lui Borboly, toți pasagerii au fost evacuați, iar la fața locului se află echipaje de intervenție. 'Echipajul Tarom a fost profesionist, și-a făcut treaba foarte bine. La fața locului au venit forțele de intervenție. Un domn de lângă mine tocmai a spus: 'am renăscut'. Am fost anunțați că vom reveni în țară cu o altă cursă Tarom care va decola de la Budapesta la ora 19,55 și va ajunge la București la 22,30', a mai declarat Borboly Csaba, pentru Agerpres.

Etichete: aterizare urgenta, avion, tarom

0/2 COMENTARII
Marius
17 Mar 17:03
+0
VOTURI
-0
Vrei sa câstigi bani în timpul liber? Nimic mai simplu: vino în echipa noastra, studiaza cele 12 lectii
pe care ti le oferim gratis si vei avea instrumentele necesare … SPOR LA TREABA SI LA BANI!!!!
NU îti oferim bani, ci posibilitatea de a munci 2-3 ore pe zi în timpul tau liber, acasa, pentru a câstica bani!
Cautam urgent colaboratori part-time pentru activitati de promovarea electronica a cartilor.
Acest proiect vizeaza si piata americana a cartilor electronice. Oferim contract de comision.
Îti trebuie doar un calculator cu conexiune Internet, cunostinte minime de utilizare PC,
perseverenta si rabdare. Poti câstiga între 100 si 285 EURO înca din prima luna,
sau 25000 EURO înca din primul an. Începe chiar acum trimitand mesajul “Detalii PROIECT”
la una dintre adresele de e-mail: proiect.online_2016@yahoo.com
Hotii
17 Mar 07:27
+0
VOTURI
-0
Decat sa te risti cu panaramele Tarom, mai bine mergi cu trenu'

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE