Celebrul chef David Contant reclamă că a fost ÎNȘELAT în repetate rânduri de CarrefourDavid Contant, cetățean francez stabilit în România, celebru chef, susține că a fost înșelat, în repetate rânduri, de către Carrefour. Acesta a arătat cum peștele vândut conține multă gheață, astfel încât un kilogram de pește este, în realitate, compus, în mare parte, din apă înghețată.

Un barbat reclama ca a fost INȘELAT de Carrefour
Un bărbat reclamă că a fost ÎNȘELAT de Carrefour
Foto: floresti-gilau.ro

Francezul a descoperit cum Carrefour l-a înșelat, anul trecut, iar de atunci se luptă cu autoritățile române pentru ca publicul să fie informat despre abuzurile marilor magazine: "Am descoperit de exemplu ce face Carrefour. Am cumpărat peștele Pangasius, dar nu pentru mine, ci doar pentru a verifica. Glazura de gheață se folosește pentru a conserva produsul mai bine. Mi-am dat seama că această glazură ajungea până la 40 la sută din cantitatea produsului. Dintr-un kilogram ai practic doar 570-600 de grame de pește. Ceva e greșit!", ne relatează David Contant.

Totul a început în decembrie 2014 când, deși a plătit pentru un kilogram de pește Pangasius, a descoperit că după decongelare 366 de grame erau de fapt apă. A cumpărat pe rând încă patru pungi, de la același magazin – "Carrefour Unirii" – și a realizat că de fiecare dată a plătit pentru gheață în loc de pește. A făcut reclamație la Carrefour, însă nu i-a răspuns nimeni.

Grupul Carrefour a intrat pe piața din România în anul 2001 și a deschis 170 de magazine. Conform unor date statistice obținute de la ANPC, începând cu 2014, lanțul de magazine a primit cele mai multe reclamații de la consumatorii români.

David Contant s-a plâns la ANPC de calitatea produselor comercializate atât de Carrefour, cât și de alți mari comercianți. Autoritatea statului i-a comunicat lui Contant, în ianuarie 2015, că problemele sesizate de el se confirmă, dar nu i-au mai spus și ce sancțiuni au fost aplicate.

"Societatea a fost sancționată contravențional și s-au luat măsurile legale care s-au impus. Vă mulțumim pentru încrederea acordată instituției noastre și vă asigurăm de tot sprijinul nostru ", i-a transmis ANPC lui Contant în ianuarie 2015.

Peste câteva luni, în martie 2015, maestrul culinar a primit un nou răspuns de la ANPC privind peștele. De data aceasta a fost anunțat că s-a dispus "oprirea definitivă de la comercializare a lotului existent cu data limită de consum 26.07.2015".

Citește continuarea pe riseproject.ro.

Etichete: Carrefour, peşte

0/1 COMENTARII
mihail30
23 Oct 09:55
+0
VOTURI
-0
Bani online! Daca v-ati saturat sa cautati oferte cu adevarat serioase, acum e timpul sa va opriti, pentru ca aici veti gasi ceva ce e deja demonstrat! Puteti castiga bani online, cu un efort inteligent, in timpul liber! Trebuie sa aveti calculator, conexiune la internet, sa stiti sa folositi emailul, documente word si pdf. Tot aici veti invata totul gratuit! Numai cand va hotarati cu seriozitate, cereti detalii mai multe la adresa de email: accessible.dreams8@gmail.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE