Un brăilean a falsificat sute de bancnote cu imprimanta fiicei saleUn brăilean în vârstă de 41 de ani, este suspectat că a falsificat, în decursul unui an, sute de bacnote, folosind o simplă imprimantă pe care o cumpărase iniţial pentru că îi era necesară fiicei sale la diverse activităţi şcolare, scrie adevarul.ro


Un brailean a falsificat sute de bancnote cu imprimanta fiicei sale
Un brăilean a falsificat sute de bancnote cu imprimanta fiicei sale

Falsificatorul distribuia banii contrafăcuţi prin intermediul persoanelor vârsnice, cărora le solicita să îi schimbe bancnote false de valoare mare, de 50 sau 100 lei, în bancnote de 5 sau 10 lei, dar autentice.

Alegându-şi victimele cu precauţie şi căutând să efectueze schimbul de bani în zone unde nu existau camere de supraveghere, brăileanul a reuşit să plaseze numeroase bancnote false, din martie 2015, până în urmă cu câteva zile, când anchetatorii aflaţi pe urmele lui au reuşit, într-un final, să îl depisteze şi să îl reţină.

În prezent, suspectul se află în arestul Poliţiei Brăila, având mandat pentru 30 de zile. Potrivit anchetatorilor, Tudorel N. a comandat, în februarie 2015, prin intermediul unui magazin on-line, o imprimantă multifuncţională marca HP, capabilă să scaneze, copieze şi să imprime hârtie foto. Iniţial, acesta a folosit imprimanta pentru printarea unor fotografii de familie, respectiv unor documente şcolare folosite de fiica sa.

După câteva săptămâni, observând că documentele imprimate sunt de bună calitate, suspectului i-a venit ideea de a falsifica bancnote şi de a le pune în circulaţie. „Pentru a dobândi cunoştinţe în vederea realizării planului infracţional, inculpatul a căutat pe diverse site-uri de internet filmări postate de alte persoane, în care era descrisă modalitatea în care pot fi falsificate bancnote prin intermediul unei imprimante.

Astfel, a deprins «tehnica» de a falsifica banconte, iar după mai multe încercări nereuşite şi-a perfecţionate metoda", a precizat procurorul care s-a ocupat de caz.

În data de 23 martie 2016, la propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Brăila a dispus arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, a suspectului Tudorel N. Pentru faptele sale, acesta riscă pedeapsa cu închisoarea, între 3 şi 10 ani.

Etichete: bancnote false, brailean bancnote false

0/1 COMENTARII
Cris
29 Mar 18:36
+0
VOTURI
-0
Potrivit legii actuale numai bancile nationale de tip BNR au dreptul sa falsifice moneda. Pullymea sa se abtina.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE