Un bucureştean susţine că ţânţarul TIGRU a ajuns în Capitală FOTOUn bucureştean a surprins câteva fotografii cu ţânţari tigru, potrivit spuselor sale. 

"Pentru ca autoritățile neaga aceste știri, totuși am reușit sa pozez în doar 3 zile doua exemplare din aceasta specie. În Berceni, unde locuiesc, pe husa scaunului mașinii, și in parcul Unirii. Poate autoritățile se indura sa facă o dezinsecție generala", susţine un locuitor din sectorul 4, potrivit romaniatv.net.

Țânțarul-tigru (Aedes Albopictus) este originar din Asia de sud-est, dar în ultima vreme a ajuns și în România. În luna martie a acestui an, Institutul Național de Sănătate Publică a cerut primarilor să se ocupe cu seriozitate de prevenirea riscului răspândirii virusului Zika, "transportat" de această insectă.

Țânțarul-tigru este mai mare decât un țânțar obișnuit, are o lungime de aproape 10 mm și dungi negre și albe pe corp.

Virusul Zika a făcut ravagii în America de Sud anul trecut. Infecția poate genera probleme neurologice la adulți, iar femeile însărcinate pot naște copii cu malformații.

Etichete: ţânţarul tigru, ţânţarul tigru bucureşti, virusul zika, virusul zika bucureşti, Zika

0/3 COMENTARII
Zaharia Cosmin
12 Jul 10:38
+0
VOTURI
-0
Da. Este adevărat. Și eu am omorât câțiva duminică seară când mă aflam la cineva în vizită în zona dintre Piața Unirii și Budapesta.
Cris
11 Jul 17:03
+0
VOTURI
-0
S-a intarziat rau, rau de tot cu dezinsectia... Bubuie parcurile de tzantari, musculitze si alte specii zburatoare. Din cauza escrocilor care, ori au fost arestati, ori au avut treaba cu alegerile... Bucatareasa, cand te apuci de treaba?
qwetr
11 Jul 16:44
+0
VOTURI
-0
pai madam firea zicea ca face si drege ca o sa faca dezinsectie angajatii ratb si radet :) poate da o mana de ajutor si tigrul dragnea!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE