Un călător RATB, prins fără bilet, a fost agresat fizic de controlori pe linia autobuzului 105 VIDEOTrei controlori l-au agresat fizic pe un călător RATB care a fost prins fără să taxeze călătoria pe linia autobuzului 105. Din imagini se observă cum tânărul a fost împins și tras de pantaloni de către controlori. Mai mult decât atât, atunci când călătorul și-a prins piciorul în ușă și urla de durere, controlorul l-a apostrofat "Băi, lasă-mă cu teatrul ăsta!". 

Un calator RATB, prins fara bilet, a fost agresat fizic de controlori pe linia autobuzului 105
Un călător RATB, prins fără bilet, a fost agresat fizic de controlori pe linia autobuzului 105
 Un tânăr prins fără să taxeze călătoria în autobuzul RATB de pe linia 105 a fost agresat de trei controlori ai Regiei. Bărbatul a fost împins cu forța, tras de pantaloni și ridficat pe sus de mâini de către controlori când a spus că nu are buletinul la el ca să se legitimeze.
Mai mult decât atât, când călătorul și-a prins piciorul în ușa autobuzului, și urla de durere, unul dintre controlori l-a apostrofat "Băi, lasă-mă cu teatril ăsta, te rog frumos!". 
În urma altercației, unul dintre controlori s-a ales cu ceasul rupt.
Pasagerii au încercat să îl ajute pe tânărul bruscat, dar controlorii nu s-au lăsat intimidaţi nici măcar când oamenii au spus că sună la poliţie.

În cele din urmă, băiatul a fost dat jos cu forţa. Anul trecut, un bărbat a depus plângere împotriva a doi angajati RATB care au devenit violenţi cu el.

Conform romaniatv.net,  controlorii nu pot obliga călătorii să se legitimize. Procedura de legitimare este o convenţie social acceptată, iar obligaţia lor este să verifice legitimaţia de călătorie. Controlorii pot solicita intervenţia poliţiei pentru legitimare.

Controlorii nu au dreptul să coboare călătorii cu forţa sau să îi bruscheze. De asemenea, ei nu au dreptul să percheziţioneze călătorii.

Controlorii nu au voie să reţină călătorii în autobuz/tramvai sau staţie mai mult de câteva minute/jumătate de oră, iar orice reţinere care durează mai mult se transformă în privare de libertate şi se pedepseşte cu închisoare de la trei la 10 ani, conform articolului 189 din Codul Penal.

 

 

Ce se mai întâmplă pe linia lui 105..

Posted by Bucureștiul prin alți ochi on Saturday, January 30, 2016

Etichete: agresat fizic, călător RATB, controlori, linia autobuzului 105, prins fără bilet

0/9 COMENTARII
Andrei
26 Mar 17:57
+0
VOTURI
-0
Ei, dah ai suparat rejimul bre, te-o saltat SAICU, o parcat duba in fundul scolii si te-o prins. L-o sasizat latrina 3, daca nu sugi acadele ieftine ca si ea, vine SAICU
alin
08 Feb 16:26
+0
VOTURI
-0
RATB - hotie si nesimtire, abuzuri.

In loc sa faca japca si talharie impreuna cu politia, ar trebui sa schimbe rahaturile alea de aparate care:

- dau erori si unele nu functioneaza, altele trebuie sa dai de mai multe ori prin fata aparatului sa valideze o data, si daca nu esti atent desi ai dat, nu este validat. Iar aici apare o alta problema, ca multi nu stiu (nu este explicat nicaieri) ca daca ai validat la un aparat, la acel aparat sau altul in termen de x minute nu mai IA INCA O CALATORIE (!!) daca mai dai o data prin fata aparatului sa fii sigur, drept care oamenii nu mai dau inca o data daca nu sunt siguri, de teama sa nu li se mai ia inca o calatorie!!!!

- nu piuie toate, si nu stii daca ai validat

- nu se aprinde la toate becul verde si nu stii sau te pacalesti ca ai validat

- mai ales vara pe soare nu se vede nimic..dar nimic din ce afiseaza, datorita contrastului prea mic pe soarele puternic.

Asa ca sunt destule nereguli ca lumea sa se pacaleasca datorita aparatelor proaste, conditiilor lor de rahat, desi ei vor, incarca!

Este aglomerat (ca unele trasee vin intre15-25 min ca rata!) si intinzi mana cum reusesti, auzi piuit dar nu valideaza, tu crezi ca ai validat, vin grobienii de controlori si nesimtiti, incorecti si..te amendeaza! Su ca vara nu vezi display-ul ala fara contrast, nici nu piuie, poate se aprinde scurt un beculet, crezi ca ai validat, iar te amendeaza nevinovat. Samd exemplele pot continua, pt ca pe cac..tul ala de mizerie de cartela moderna nu poti sti uitandu-te la ea (cum era clar cu biletul de hartie gaurit) daca ai validat sau n-a mers aparatul, si iei amenda de la talharii ratb, desi ai incercat sa validezi cu buna-credinta! Sa spun ca si eu si altii s-au facut de ras desi au incercat sa “valideze” insa aparatele (ca am incercat la doua!) n-au functionat si m-am asezat pe scaun linistit, iar cand au venit controlorii au vrut sa-mi dea amenda si m-am facut de ras, desi aparatele lor
robert
01 Feb 15:48
+0
VOTURI
-0
Metronomul . corect corect corect !!!
crt
01 Feb 13:46
+0
VOTURI
-0
Mai incercasera o solutie asemanatoare acum ceva timp, cu controlorii ciorchine in statii, atragand atentia calatorilor: "Validati cardul!"
S-au lasat rapid de sportul asta. Probabil nu le iesea spaga. Sau n-aveau pe cine sa bata, sa se simta si ei "barbati".

Daca-mi aduc bine aminte, acelasi scandal a fost si cu urangutanii de la ASPA. Rezolvarea a fost sa fie insotiti de gibonii din Militia Locala. Acelasi nivel de studii: gradinita, acelasi nivel de cultura: zero, acelasi nivel de masa musculara: supradezvoltata.
Probabil ca pe-astia ii ruleaza intre institutiile astea: Militia Locala, ASPA, controlori RATB, paznici de panselute... Jalnic.
metronomul
01 Feb 13:11
+0
VOTURI
-0
Solutia este cea din anii '70 cu incasator la urcare. Platesti, te urci. Nu platesti, mergi cu autopasul, sau cu taxiul ca e mai ieftin. In 25 de ani in Romania civilizatia si bunul simt au decazut prea mult pentru ca un sistem de autotaxare sa mai fie rentabil. Se vorbeste de 40% frauda dar nu stiu ce se asteapta nefacandu-se nimic. Probabil sa fie 50%, ca mai mult nu se poate, restul avand gratuitati.
crt
01 Feb 11:43
+0
VOTURI
-0
Cronometrule, solutia nu era sa incalce legea pentru a-l amenda pe "n-am acte" ala. Cand s-au impus violent, si-au pierdut toata dreptatea.
Controlorii ar trebui sa fie insotiti de politisti, nu sa-si faca singuri dreptate. N-AU VOIE sa-si faca singuri dreptate, pricepi?

Cel fara bilet trebuie amendat fara discutie, dar controlorii trebuie dati afara pe motiv disciplinar.
metronomul
01 Feb 11:06
+0
VOTURI
-0
Bai nesimtitilor, si mersul pe jos este mai scump decat un bilet RATB de 1,3 lei, dar voi vreti totul moka in tara asta. Din magazin iesiti cu marfa neplatita? Suntem tratati de toti ca ultimele gunoaie pentru ca tot ceea ce facem e sa stam ori cu mana intinsa, ori cu ea in buzunarul altuia. Popor de calici, asistati social si hoti.
kappa
01 Feb 07:29
+0
VOTURI
-0
Ba da, pentru cei care calatoresc fara bilet
cvg
31 Jan 15:57
+0
VOTURI
-0
n-o sa pateasca nimic maimutele alea trei. ba, din contra, s-ar putea sa fie promovate. asta-i ratb-ul.
anpc nu intervine in caul asta? sau nu s-a depus nici o plangere?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE