Un compartiment de primire pacienți, cu sală de așteptare, inaugurat la Institutul FundeniUn compartiment de primire pacienți, care cuprinde un birou de internări pacienți cronici și o sală de așteptare, a fost inaugurat luni la Institutul Clinic Fundeni. 

Un compartiment de primire pacienti, cu sala de asteptare, inaugurat la Institutul Fundeni
Un compartiment de primire pacienți, cu sală de așteptare, inaugurat la Institutul Fundeni
Foto: doctorionline.ro

Au fost delimitate și reamenajate intrări diferite pentru pacienții cronici care vin cu programare și a fost construit un spațiu amplu, care va conține pe lângă birourile de internare și un spațiu modern pentru așteptare.

Birourile de internări vor avea afișaj electronic, astfel încât să se evite aglomerația, statul în picioare și întârzieri în procesul de internare pentru pacienții aduși în regim de urgență, a fost reamenajată intrarea dinspre șoseaua Fundeni, unde pot parca ambulanțele și pacientul să aibă acces direct către camerele de gardă din clădirea A.

Proiectul s-a derulat pe parcursul unui an, iar valoarea investiției este de 3.000.000 lei, 80% din sumă provenind de la Ministerul Sănătății, iar 20% de la ONG-uri, persoane fizice și persoane juridice.

"Putem inaugura un nou concept — conceptul Fundeni—, care arată respect atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți. Dacă anul trecut pe vremea aceasta ne lăudam cu Centrul de Uronefrologie și Transplant Renal care era la nivel european, anul acesta, la moment de bilanț, putem să vă spunem că am finalizat deja tot ce înseamnă prosectură și laboratoare anatomo-patologice, care sunt deja finisate, terminate la cheie, o secție de neurologie, pentru prima oară în istoria spitalului avem secție de recuperare medicală și secția de pre-transplant medular care este finalizată. Ce inaugurăm astăzi este un concept nou, acela prin care am delimitat foarte clar căile de acces în spital. Internarea de face cu bon de ordine cu afișaj electronic, pacienții stau pe scaun. Toate circuitele sunt separate, astfel încât arătăm că profilaxia infecțiilor nosocomiale este un principiu care trebuie respectat atât afară, cât și la noi", a declarat, la inaugurare, managerul IC Fundeni, Carmen Orban, citat de Agerpres.ro.

Potrivit acesteia, timpul de așteptare a fost redus cu o oră, chiar două ore în anumite situații.

Etichete: Fundeni, Institutul Fundeni, sala de asteptare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE