Un complex comercial INTERZIS funcționează la marginea CapitaleiUndeva la marginea Capitalei, pe bd. Timișoara, funcţionează de câţiva ani un mare depozit frigorific cunoscut sub numele de "Gheţărie". Autorităţile sanitare veterinare au decis încă de acum şase ani închiderea lui, după ce au constatat că funcţionează în condiţii improprii, scrie Gândul.

Cresterea nivelului de apa din carnea de pui, un procedeu folosit de producatori contrar legislatiei europene
Creșterea nivelului de apă din carnea de pui, un procedeu folosit de producători contrar legislației europene
Foto: RTV.net

Carnea, mezelurile, lactatele şi peştele sunt vândute aici direct de pe nişte lăzi, vitrinele frigorifice fiind scoase din prize, informează Gândul.

Pentru preţuri cu câţiva lei mai mici decât la alte magazine, sute de bucureşteni îşi riscă zilnic sănătatea cumpărând produse din "Gheţărie", după cum spun inspectorii de la ANSVSA.

Deşi există decizii definitive ale instanţelor de judecată, inclusiv una a Tribunalului de arbitraj de la Washington, hala funcţionează în continuare. Garda Financiară a venit, a dat amenzi şi a plecat.

SC Continent Marine Enterprise SA, firma care deţine complexul comercial, aparţine omului de afaceri grec Spyridon Roussalis. În 2007 el a dat statul român în judecată la Tribunalul Arbitral de la Washington. Roussalis a acuzat statul român, printre altele, de "măsuri abuzive" dispuse împotriva firmei Continent Marine Enterprise de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bucureşti.

Procesul a fost câştigat de statul român, cheltuielile cu firmele internaţionale de avocaţi care au reprezentat România fiind de aproximativ 10 milioane de euro.

Contactaţi de gândul, reprezentanţii firmei au declarat că în opinia lor hala frigorifică funcţionează în condiţii normale din punct de vedere sanitar-veterinar.

Potrivit datelor furnizate gândul de DSVSA Bucureşti, de situaţia halei au fost informate, de-a lungul anilor, nu mai puţin de cinci ministere. Însă depozitul frigorific a continuat să funcţioneze.

„Noi îi zicem La gheţărie. Sunt şi produse proaspete, şi congelate. Vedeţi că sunt trei hale. Mai întâi, uitaţi-vă şi apoi cumpăraţi", sfătuieşte o femeie, cu câteva sute de metri înainte de a ajunge la complexul comercial din Bulevardul Timişoara 82, în sectorul 6, din Bucureşti.

Mai multe despre condițiile mizere în care funcționează complexul, citiți aici.

Etichete: alimente, complex comercial, ilegal, mâncare

0/1 COMENTARII
Vrajeala de hypermarketuri lacome
02 apr 14:35
+0
VOTURI
-0
Daca aia au venit si au dat amenzi trebuiau sa scrie concret ce e in neregula si trebuie remediat. Este tehnica veche de anihilare a pietelor ieftine de catre afaceristii lacomi. Se arata pisica cu inspectia sanitara, ca e la moda.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE