Un complex de 220 de case va fi construit lângă BucureştiDezvoltatorul imobiliar belgian Liebrecht & wooD va demara în a doua jumătate a anului viitor lucrările de construcţie la primul lot de case din cele 180-220 de imobile ce urmează a fi ridicate în următorii ani pe raza localităţii Frumuşani din judeţul Călăraşi.

Un complex de 220 de case va fi construit langa Bucuresti
Un complex de 220 de case va fi construit lângă Bucureşti

Grupul belgian Liebrecht & wooD, unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa imobiliară europeană, începe în a doua jumătate a anului viitor construcţia primelor case din parcul Frumuşani Residential Park, situat în partea de sud-est a Capitalei, în comuna Frumuşani, pe malul lacului Tătaru. Compania are în plan să ridice într-un orizont de timp de 12-15 ani aproximativ 5.000 de case, pe o suprafaţă de aproximativ 170 de hectare. "Avem capacitatea şi planul de a construi 5.000 de case pe 170 de hectare. Vom construi un mic orăşel acolo în următorii 12-15 ani", a declarat pentru ECONOMICA.NET Sorin Ioan Blaga, general manager Liebrecht & wooD.

Potrivit acestuia, pentru început, dezvoltatorul va construi cel puţin 90 de case din cele 180-220, cât presupune prima fază a proiectului şi va finaliza drumul de acces către parcul rezidenţial. "Suntem în faza în care drumul de acces este critic şi trebuie să clarificăm toate aspectele legate de autorizaţii şi de parteneriatele necesare pentru construirea sa", a explicat managerul conform căruia, o parte din drum, la ieşirea din Bucureşti spre Cernica, este construită.

Investitia pentru prima fază a proiectului se cifrează 24 de milioane de euro, suma care include atât construcţia caselor cât şi infrastructura şi structurile comune. Compania nu a ales încă constructorul pentru acest proiect.

Proiectul Frumuşani Residential Park a fost gândit şi va fi implementat astfel încât potenţialii cumpărători să poată beneficia de o cotă de TVA de 5%. Astfel, o casă va avea cel mult 120 de mp suprafaţă utilă, exclusiv anexele gospodăreşti şi va costa maximum 450.000 de lei (în jur de 100.000 de euro), fără TVA.

"Sunt şapte modele de case la care ne-am hotarât, cu suprafeţe între 70 şi 120 de mp utili. Tot studiul de fezabilitate a fost făcut în contextul actual al pieţei. Suntem conştienţi că din punct de vedere al consumatorului lucrurile se vor schimba în viitor pentru că societatea se va schimba şi legislaţia se va schimba, dar trebuie să ai o referinţă, iar noi am plecat de la legea privind TVA de 5%. Deocamdată suntem cu aceste cifre şi dimensiuni în planificare. (...) Ca preţ, vrem să începem de la 60-65.000 de euro", povesteşte Blaga, care nu exclude alte variante pentru a doua fază a proiectului.

"Vom avea şi zone diferite în ceea ce priveşte suprafaţa construită, dar în faza 1 şi în momentul în care începem să punem proiectul pe hartă, acestea sunt cifrele ce rezulta din acele fundamente. Vrem ca acest proiect să meargă natural şi să fie înţeles şi din punct de vedere al calităţii şi prin elemente de diferenţiere", crede managerul.

Etichete: case Bucureşti, case frumuşani, case langa bucureşti, Frumuşani Residential Park

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE