Un consilier de la Primăria Capitalei a fost găsit incompatibil de ANIAgenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate a consilierului general Bogdan Cristian Georgescu, membru în Consiliul General al Minicipiului Bucureşti.

Bogdan Cristian Georgescu, declarat incompatibil de ANI
Bogdan Cristian Georgescu, declarat incompatibil de ANI
Foto: romanialibera.ro

ANI a constatat, în urma verificărilor, că Bogdan Cristian Georgescu se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20.06.2012, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de Consilier general în cadrul Consiliului General al Municipiului București, cât și funcția de Director general al Poliției Locale Sector 5. La data de 20.06.2012, Bogdan Cristian Georgescu a fost validat în funcția de Consilier general în cadrul Consiliului General al Municipiului București pentru mandatul 2012-2016, scrie money.ro.

"Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică. Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: (...) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice", notează inspectorii ANI.

Potrivit legii, persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani. În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcție sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicția de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești de confirmare a existenței unei stări de incompatibilitate.

Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilității, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanța de contencios administrativ.

Bogdan Georgescu este un apropiat al primarului Marian Vanghelie.

Etichete: consilier

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h