Un consilier general al USB şi-a dat demisia, după ce a fost prins votând "la două mâini"Consilierul general Dumitru Dobrev din partea USB (Uniunea Salvaţi România), care a fost prins în timp ce vota "la două mâini" în Consiliul General al Municpiului Bucureşti (CGMB), şi-a dat demisia.

Un consilier general al USB si-a dat demisia
Un consilier general al USB şi-a dat demisia

Dumitru Dobrev, consilier al Uniunii Salvaţi România, a anunţat Primăria Capitalei că şi-a depus demisia începând cu data de 5 septembrie 206, după ce anterior fusese surprins în timp ce vota în locul şefului său de partid, Nicuşor Dan, în timpul şedinţei de CGMB.

Deşi recunoaşte că a comis greşeala "dintr-un mimetism prostesc", Dobrev a încearcat să se disculpe spunând că au mai fost şi alţi colegi de la alte partide care au făcut acelaşi lucru.

"Contextul a fost următorul: spre sfârşitul şedinței de consiliu de joia trecută, se votau membrii consiliilor de administratie de la diverse instituții, în special spitale. Trecuse faza votului secret (pentru nominalizații in CA) şi acum trebuiau votate hotărârile ca atare, prin urmare, un vot formal. Conveniserăm în USB că votăm pentru. La momentul respectiv, Nicuşor ieşise pentru câteva minute din sală, iar votul nu se inchidea, în sensul că în sistemul electronic de vot apăreau 49 de voturi din 50 de prezenți. De la prezidiu se făcea presiune că nu se închide votul.
Dintr-un mimetism prostesc, am făcut exact ce văzusem că face în dreapta mea o colegă consilier, de la un alt partid, care votase în locul cuiva de la prezidiu (poate se vede pe înregistrările oficiale, dacă sunt disponibile online). Nu mă scuz şi nu acuz. Trebuia să ştiu că "quod licet Jovi non licet bovi" (n.r. - ceea ce este îngăduit lui Jupiter, nu este îngăduit unui bou)", a explicat pe pagina sa de Facebook consilierul general USB, Dumitru Dobrev.

Etichete: CGMB, demisie CGMB, demisie Dumitru Dobrev, Dumitru Dobrev

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE