Un convoi în care se afla liderul Statului Islamic, bombardat de forţele aeriene irakieneDuminică, un convoi cu care se deplasa liderul grupării teroriste Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a fost bombardat de forţele aeriene irakiene.

Un convoi in care se afla liderul Statului Islamic, bombardat de fortele aeriene irakiene
Un convoi în care se afla liderul Statului Islamic, bombardat de forţele aeriene irakiene
Foto: romanialibera.ro

Bombardamentul a avut loc în provincia Anbar, din vestul Irakului, potrivit un comunicat al armatei, citat de Reuters în pagina online, conform Mediafax, preluat de antena3.ro.

Liderul grupării teroriste Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a fost dat dispărut în urma atacurilor aeriene irakiene.

"Forţele aeriene irakiene au bombardat convoiul teroristului Abu Bakr al-Baghdadi în timp ce se îndrepta spre Karabla, pentru a participa la o reuniune cu comandanţii SI", se arată în comunicat.

Armata a precizat că forţele aeriene au bombardat de asemenea locul în care Baghdadi urma să se întâlnească cu comandanţii grupării Stat Islamic.

"Locul întâlnirii a fost de asemenea bombardat şi mulţi dintre liderii grupării au fost ucişi sau răniţi. Soarta asasinului al-Baghdadi este necunoscută, acesta fiind luat de un vehicul. Starea sănătăţii sale este încă neclară", a precizat armata.

Gruparea Stat Islamic a ocupat teritorii vaste în Siria şi Irak, unde a proclamat un califat. Baghdadi susţine că a acceptat jurămintele de credinţă din partea mai multor susţinători din Libia, Egipt, Yemen, Arabia Saudită şi Algeria.

Etichete: bombardament, Statul Islamic

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h