Un deputat vrea modificarea Legii anti-fumat, care să permită înfiinţarea de cluburi pentru fumătoriCu câteva zile îninte de intrarea în vigoare a Legii-antifumat, un parlamentar a anunţat că vrea să amendeze legea, pe care o consideră una "stupidă". Deputatul Daniel Fenechiu va depune un proiect care va redefini mai clar “spaţiul public închis” şi care va permite constituirea cluburilor sau asociaţiilor de fumători. 

Un deputat vrea modificarea Legii anti-fumat ca sa permita infiintarea unor cluburi de fumatori
Un deputat vrea modificarea Legii anti-fumat ca să permită înființarea unor cluburi de fumători
Foto: adevarul.ro

Daniel Fenechiu a explicat că proiectul pe care îl va iniţia va permite constituirea de asociații sau cluburi de fumători, care să poată amenaja spații închise în care să fumeze, să bea cafea, ceai sau băuturi răcoritoare.

"Am inițiat și voi depune la Parlament un proiect de lege de modificare a legii pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului de tutun. Am hotărât să abordăm cele două mari probleme ale legii antifumat: faptul că spațiul public închis este foarte prost definit și condițiile impuse de lege sunt foarte restrictive. Una dintre reglementări este să se permită constituirea de asociații sau cluburi de fumători, care să poată amenaja spații pentru fumat, în care să se poată fuma și desfășura activitățile care sunt asociate fumatului, respectiv să bei o cafea, un ceai, o băutură răcoritoare", a spus Fenechiu, citat de Agerpres.

Astfel, prin spaţiu public închis, potrivit proiectului pentru modicarea legii anti-fumat, iniţiat de Daniel Fenechiu, se înţelege „orice spaţiu accesbil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are acoperiş, plafon sau tavan şi care este încadrat de pereţi de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent".

Prin spaţiu închis la locul de muncă se înţelege „orice spaţiu care are acoperiş, plafon sau tavan şi care este încadrat de pereţi de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, aflat într-un loc de muncă cum este definit în Legea securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006, cu modificările ulterioare", potrivit sursei citate.

În opinia parlamentarului, legea antifumat, care va intra săptămâna aceasta în vigoare, "este o lege stupidă, o bătaie de joc la adresa oamenilor care gândesc", "o lege asemănătoare cu legea prohibiției din Statele Unite".

Etichete: anti-fumat, fenechiu, lege fumat

0/4 COMENTARII
iza
15 Mar 19:39
+0
VOTURI
-0
Nici bine nu a intrat legea si deja se cauta modalitati de a o fenta. De s-ar mobiliza asa si cand vine vorba de sanatate! Urasc faptul ca nu pot iesi in oras la o cafea ( care nu este obligatoriu sa fie asociata cu o tigara) fara sa trag in piept toxicitatea altuia. Sufar de dureri de plamani in urma tuberculozei pe care am avut-o si fiecare firicel de fum ma afecteaza mai urat decat pe altii. Asta de ce nu se ia in considerare? Nu sunt singura care are probleme. Ce sa fac sa stau in casa, cum mi-a spus cineva acum o luna. Dar dc sa stau eu in casa? Dc eu ca nefumator mi-am calcat pe principii si am ales sa merg in partea de fumat a unui local doar pentru ca un prieten dintr-un grup de 4 fumeaza si un fumator nu poate face acelasi lucru pentru mine? Esti dependend? Nu rezisti fara tigari? Trateaza-te dar nu ma olbiga pe mine sa imi restrictionez viata pentru ca tu nu esti in stare sa te abtii!
Emil
15 Mar 17:55
+0
VOTURI
-0
Viciul unor oameni nu trebuie sa devina prilej de suferinta pt. ceilalti. Poti sa fumezi cat vrei, cu conditia sa nu-i deranjezi pe ceilalti. Asta inseamna, ca nu trebuie sa fumezi in spatiile inchise si nici chiar pe terase unde stau la mese si cei care nu fumeaza. Daca eu simt o placere sa le dau cate o palma peste ceafa trecatorilor, asta nu inseamna ca aceasta nevoie psihica trebuie sa se si materializeze, iar oamenii se fie intelegatori ca trebuie sa indure sa fie plesniti. In USA nu ai voie sa fumezi la mai putin de 15 metri de la intrarea in orice cladire de birouri. La Hong Kong si la Singapore nu ai voie sa fumezi nici in parcuri si nici chiar pe trotuare. Fumatul este permis doar pe anumite alei cu trafic redus, iar perimetrul in care poti fuma este foarte mic si marcat pe pavaj. Acasa insa fiecare e liber sa fumeze cat vrea. Doar acasa. Nu iti convine, autoritatile iti dau gratuit o funie cu care poti sa te spanzuri !
ccc
15 Mar 05:56
+0
VOTURI
-0
În prezent, 17 dintre cele 28 de state ale Uniunii Europene interzic total fumatul în spaţiile publice închise, în mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă. Te nasti nefumator, peste timp descoperi fumatul, placerea ta, treaba ta, dar nu deranja pe cei de langa tine care nu vor sa le puta hainele , parul AERUL.
Rares
14 Mar 19:29
+0
VOTURI
-0
Initiativa tembela. Astfel se vor deschide localuri in care se fumeaza exclusiv, deci legea anti fumat e inutila. In nicio tara civilizata nu este permis fumatul in spatii publice, sub nicio forma. Daca Fenechiu vrea sa fumeze si sa se simta ca intr-un club, sa-si puna muzica la el acasa, sa-si invite prietenii fumatori si sa traga in piept mahoarca pana-i ies ochii din cap. Sa nu incerce insa sa duca acest viciu tampit in zona economica.
Ca si sexul, fumatul poate fi practicat de indivizi la ei acasa, si nu in spatii publice.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE