Un deţinut din Penitenciarul Rahova şi-a INCENDIAT celula. 11 gardieni au ajuns la spital11 gardieni de la Penitenciarul Rahova au fost intoxicaţi cu monoxid de carbon şi sunt internaţi la spital după ce, duminică seară, un deţinut şi-a incendiat celula.

Penitenciarul Rahova
Penitenciarul Rahova
Foto: bzi.ro

Incidentul a avut loc duminică seară, la ora 22.00, pe o secţie de detenţie de la Penitenciarul Rahova din Capitală.

Un deţinut, care era cazat singur într-o celulă, a dat foc mai multor lucruri.

"S-a intervenit de urgenţă pentru stingerea incendiului. Au fost evacuaţi alţi 67 de deţinuţi, pentru a preveni alte evenimente. Ca urmare a acestui incident, deţinutul care a provocat focul a fost transferat la Spitalul Penitenciar Rahova pentru examinare, iar ulterior internat la un spital din reţeau Ministerului Sănătăţii. 11 angajaţi ai penitenciarului au avut nevoie de îngrijiri medicale şi sunt internaţi la acest moment", a declarat un ofiţer al ANP pentru Mediafax.

Starea deţinutului şi a celor 11 gardieni este stabilă. Potrivit Poliţiei Capitalei, a fost deschis un dosar penal la Secţia 19 şi vizează infracţiunea de distrugere calificată.

Echipa de cercetare la faţa locului a făcut o primă evaluare a distrugerilor şi urmează ca Penitenciarul Bucureşti - Rahova să comunice valoarea prejudiciului. Pentru distrugere calificată prin incendiere, deţinutul riscă o pedeapsă între doi şi şapte ani de închisoare.

Etichete: incendiu penitenciar rahova, Penitenciarul Rahova

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE