Un copil din Capitală a fost vaccinat de 2 ori împotriva poliomelitei, din greșeală, la școalăCaz strigator la cer in Bucuresti. Parintii unui copil de 6 ani ii acuza pe asistenta si pe medicul scolii 279 ca l-au vaccinat pe baiatul lor de doua ori impotriva poliomielitei, din greseala.

Un copil de 6 ani a fost vaccinat de 2 ori impotriva poliomelitei, din greseala, la scoala
Un copil de 6 ani a fost vaccinat de 2 ori impotriva poliomelitei, din greseala, la scoala

Parintii se tem ca, in urma acestui incident, baiatul ar putea ramane cu sechele majore. Desi specialistii NU confirma un risc iminent, copilul se afla sub monitorizare in urmatoarele 3 luni. Cazul va fi anchetat de politie si de Colegiul Medicilor.

Parintii lui Luca au aflat de la copil ca a fost vaccinat inca o data. Revoltat, tatal a cerut explicatii. "Pur si simplu au uitat. Asta este toata explicatia pe care mi-au dat-o. Ca au uitat sa il treaca pe registru cand li s-a facut vaccinul si ca le pare rau", a declarat tatal.

Intr-o convorbire avuta cu tatal, asistenta a incercat sa se apere si sa arunce vina pe invatatoare. Acesta a inregistrat discutia: "Eu nu am inteles de ce invatatoarea nu mi-a zis. Invatatoarea blonda este in concediu si acum e suplinitoarea care nu a stiut. Eu nu mai pot sa vorbesc. O sa va explic. In momentul asta credeti-ma ca sunt terminata. Din punctul meu de vedere am fost sabotata."

Incidentul s-a petrecut marti, la scoala 279. De atunci, nici asistenta, nici doctorita, nu au mai trecut pragul unitatii de invatamant. Au lasat totusi un afis pe usa cabinetului medical, prin care sustin ca sunt in concediu. Cei din conducerea scolii sustin ca nu raspund ei de imunizarea copiilor, mai ales ca invatatoarea ar fi intrebat asistentele daca baiatul are acordul parintilor. Baiatul de 6 ani povesteste ca in zadar a incercat sa le explice ca mai fusese vaccinat o data, potrivit stirileprotv.ro.

"Am ramas fara cuvinte pentru ca stiam ca doua vaccine intr-un timp asa de scurt pot afecta copilul. In aceasta perioada pot aparea diverse simptome, febra, sa-i amorteasca o mana, degetele", a spus parintele baiatului.

Copilul a fost vaccinat de doua ori cu serul IMOVAX POLIO. In prospect scrie negru pe alb ca in cazul unui supradojaz pacientul trebuie sa se prezinte cat mai repede la un centru de toxicologie. Inocularea unui ser la o perioada scurta de timp poate provoca organismului reactii de sensibilizare, eruptii pe piele sau febra. Mesaje de linistire vin si dinspre specialistii Institutului Matei Bals:

"Este un vaccin inactivat. Cel mult se poate intampla ca acel copil sa aiba o imunitate mai puternica fata de boala respectiva. Orice vaccin din lumea asta poate prezenta risc de anumite complicatii neurologice, dar acestea sunt foarte rare. Frecventa este de 1 caz la doua milioane de vaccinuri".

Parintii lui Luca cer totusi anchetarea medicului si a asistentei. Au inaintat deja plangeri la politie, Colegiul Medicilor si ordinul asistentilor. Iata ca se intampla astfel de cazuri, de vreme ce la noi si in 2014 nu sunt organizate registre electronice in scoli, care sa tina o evidenta clara a fiecarui vaccin administrat. Toate tratamentele se scriu intr-un amarat de caiet, daca se scriu, iar in acest caz se pare ca fie doctorita, fie asistenta, au uitat sa consemneze vaccinarea baiatului. Acestuia i s-a administrat de 2 ori un vaccin care contine potrivit prospectului trei tulpini de virus poliomielitic inactivat, dar si alte componente precum formaldehida, acid clorhidric sau hidroxid de sodiu.

Intrebati de posibile cazuri de supradozaj, cei de la Agentia Nationala a Medicamentului spun ca pana acum n-au inregistrat nicio astfel de raportare. Iar in cazul baiatului, parintii trebuie sa monitorizeze copilul in urmatoarele trei luni.

Etichete: asistentă, copil, elev, învăţătoare, poliomielită, şcoală, școala 279, vaccin

0/3 COMENTARII
Nume*
14 dec 12:43
+0
VOTURI
-0
That's not even 10 mintues well spent!
Nume*
13 dec 00:55
+0
VOTURI
-0
I feel saifitsed after reading that one. http://gmyutvm.com [url=http://tfqmpi.com]tfqmpi[/url] [link=http://fxrckwxhxxe.com]fxrckwxhxxe[/link]
Nume*
11 dec 08:04
+0
VOTURI
-0
Pentru cei cu memoria scutra, reiau o remarca de sub postarea: Maricico...Bre, nea sociologule...De ce tragi matale taciunii stinsi ai teoriei "mamaliga nu esplodeaza" pe turta unor interese incerte...Ia baga de seama acilea: nu exista popor in Ioropa care sa-si fi casapit/alungat sefii de stat/guvern cu atata pasiune.La nevoie tin si-un pariu(matali faci numaratoarea). Io ii numar p'ai nostrii.Barbu Catargiu, prim ministru-mort la datorie anii 1860 (62 aprox)din cauza de glont; author necunoscut.Alexandru I, cunoscut si sub numele Cuza, sef stat (un sut in cur, exil Jermania);Gh. Duca, impuscat in gara Sinaia (1932?)Armand Calinescu, PM, impuscat in zona statiei de metrou Erorilor, sept 1939;Carol al doilea, rege, sef stat, scapat cu fuga, mai mult mort decat viu, sept 1940;Ion Antonescu, seful statului, arestat 1944, executat 1946;Nicolae Ceausescu, fara comentarii de prisos, 1989.Sa inumaram: dam de cifra sapte...Sa mai adaugam premiera fostului prim ministru Nastase ajuns la puscariune?Are cineva f'o premonitie(inainte vedere)?Acu sa numeri dumeata prin ce tari ale Europei doresti...Astept cu pacienta...3 IULIE 2012, 17:10Strajnik spunea...Il uitai...Tomnai pe Regele Mihai.Pe Maria Sa, Gheorghiu Dej nu'l mai tinem in socoteala. Se presupune ca a fost "mierlit" de altii...3 IULIE 2012, 17:27

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE