Un elev român a câştigat PRIMUL LOC la Olimpiada Internaţională de ChimieCel mai bun olimpic la chimie din lume este un român. Andrei Iliescu s-a clasat pe primul loc la Olimpiada Internaţională. Elevul are în palmares şapte medalii de aur şi două de argint la concursuri similare.

Un elev roman a castigat PRIMUL LOC la Olimpiada Internationala de Chimie
Un elev român a câştigat PRIMUL LOC la Olimpiada Internaţională de Chimie

Andrei a obţinut 97 de puncte din 100 posibile, cel mai mare punctaj pe care l-a primit vreodată cineva la acest concurs, potrivit Digi 24.

Olimpicul spune că l-au ajutat mult şi profesorii pe care i-a avut.

Andrei Iliescu: „Presupun că depinde și de profesor. Un profesor poate să facă o clasă întreagă să placă foarte mult o anumită materie."

Cu toate că în şcoală a învăţat multă teorie, Andrei spune că aceasta i-a fost de folos.

Andrei Iliescu: „Nu poţi sa ajungi sa faci partea practica fără să ai niște baze destul de puternice pe partea teoretică. Pentru că altfel ajungi, de exemplu, în cazul chimiei vorbind, în laborator și n-ai ce să faci, că ai vedea o grămadă de substanțe și n-ai ști ce reprezintă și ce să faci cu ele."

Andrei îşi va continua studiile în Statele Unite. A avut de ales între trei universităţi de top: Cambridge, Massachusetts Institute of Technology (MIT) şi Harvard. A ales-o pe ultima, unde va studia din septembrie.

Etichete: andrei iliescu, olimpiada internationala de chimie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE