Un fost şef al aeroporturilor Băneasa şi Otopeni, cercetat de DNA, a fost numit director al CNABSorinel Ciobanu, fost şef al aeroporturilor Băneasa şi Otopeni, cercetat în trecut de DNA pentru abuz în serviciu, a fost numit director general interimar al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administrează aerogările Capitalei.

Un fost sef al aeroporturilor Baneasa si Otopeni, cercetat de DNA, a fost numit director al CNAB
Un fost şef al aeroporturilor Băneasa şi Otopeni, cercetat de DNA, a fost numit director al CNAB
Foto: www.ultima-ora.ro

Decizia a fost luată vineri, în prima şedinţă a noului Consiliu de Administraţie al Aeroporturi Bucureşti, informeaza Mediafax.ro.

Noii administratori au mai decis numirea în funcţia de preşedinte CA al lui Dan Andrei, fost director în cadrul Ministerului Transporturilor pe segmentul aviaţiei, se precizează într-un comunicat al companiei.

Ministerul Transporturilor a demis joi administratorii Aeroporturi Bucureşti şi a numit un CA interimar, a anunţat Fondul Proprietatea, acţionar minoritar al companiei care administrează aeroporturile Capitalei, susţinând că "există dovezi" că AGA a avut loc fără respectarea prevederilor legale.

Din noul Consiliu de Administraţie fac parte, reprezentând Ministerul Transporturilor, Dan Andrei, Iulius Plaveti (fost preşedinte ANRE), Gabriel Dumitraşcu (directorul Direcţiei de Privatizări din Departamentul pentru Energie), Dragoş Brezeanu, Gheorghe Cătălin Radu (director al Departamentului de Aviaţie Civilă şi Spaţiu Aerian din Ministerul Transporturilor) şi Adrian Toma, unul dintre şefii de sindicat de la Aeroporturi Bucureşti.

Un loc în CA, alocat Fondului Proprietatea, a rămas vacant pentru că reprezentanţii acţionarului minoritar nu au participat la AGA, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate situaţiei.

Administratorii înlocuiţi sunt Radu Merica (preşedintele CA), Liviu Radu (director general), Marius Bodea, Bogdan Găurean şi Adrian Cighi.

Sorinel Ciobanu are o experienţă de 20 de ani în aviaţie, între care zece ani la Aeroportul Internaţional Otopeni. În perioada 2001-2005, Ciobanu a ocupat funcţia de director general la Aeroportul Internaţional Băneasa, iar ulterior a fost director al Aeroportului Internaţional Otopeni.

În 2008, Ciobanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte cinci persoane, fiind acuzat că, în perioada în care era director la aeroportul din Băneasa, a aprobat un schimb de terenuri între Societatea Naţională Aeroportul Internaţional Bucureşti - Băneasa (SN AIBB) şi o persoană fizică prin care a adus societăţii un prejudiciu de peste patru milioane de euro.

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE