Un funcţionar a lipsit de la serviciu şase ani, fără ca nimeni să-şi dea seamaUn functionar spaniol a fost amendat cu 27.000 de euro dupa ce a lipsit de la munca timp de 6 ani, relateaza BBC. Absenta lui Joaquin Garcia, a carui munca presupunea supravegherea unei uzine de tratare a apelor reziduale, a fost observata cand autoritatile locale au vrut sa ii ofere un premiu pentru cei 20 de ani de activitate.

Un functionar a lipsit de la serviciu sase ani, fara ca nimeni sa-si dea seama (Foto fanatik.ro)
Un funcţionar a lipsit de la serviciu şase ani, fără ca nimeni să-şi dea seama (Foto fanatik.ro)

Barbatul in varsta de 69 de ani, iesit acum la pensie, a negat acuzatiile, spunand ca este hartuit. Instanta a decis in favoarea autoritatilor, solicitandu-i sa plateasca amenda.

In perioada in care absenta sa a trecut neobservata, Garcia a fost platit cu 37.000 de euro pe an (brut), de catre o companie a apei condusa de autoritatile locale din orasul sud-vestic Cadiz. Amenda a fost echivalenta cu salariul pe un an (dupa plata taxelor), si e suma maxima pe care compania o putea solicita legal.

In instanta, compania de apa a sustinut ca nu l-a vazut pe barbat timp de mai multi ani, in pofida faptului ca ocupa o pozitie de management. Compania de apa a crezut ca barbatul era supravegheat de autoritatile locale iar autoritatile locale credeau ca este supravegheat de companie.

Viceprimarul a observat absenta lui Joaquin Garcia in momentul cand a trebuit sa ii inmaneze o placa pentru cei 20 de ani de activitate. 

Garcia sustine ca a fost hartuit din cauza activitatilor politice ale familiei sale si ca a fost trimis sa lucreze la compania de apa pentru a nu sta in cale.

Persoane apropiate de Garcia au declarat pentru El Mundo ca acesta nu a vrut sa depuna o plangere in aceasta privinta pentru ca trebuia sa aiba grija de familie si ii era teama ca la varsta sa nu va gasi un alt loc de munca.

Apropiatii sai sustin ca a mers la birou, desi nu a stat in fiecare zi pentru toate orele de program, si ca si-a petrecut timpul citind filosofie.

Sursa: Hotnews

Etichete: absenta de la serviciu, functionar spaniol, uzina de tratare a apelor

0/1 COMENTARII
george
12 Feb 23:28
+0
VOTURI
-0
Dacă nu ai altceva mai bun de făcut, decât să ți pierzi timpul pe internet fără folos, numai din plictiseala, încearcă să castigi niste bani postand anunturi 1-2 ore/zi. Nu e țeapă, nici glumă. Contract de comision, recomandare de muncă. Editură cauta isteți pentru promovarea cartilor electronice (e-books), pe piata internațională de limbă engleză. Nu e necesară cunoașterea limbii engleze. La 1 febr. s-a dat startul pe piata americana. Ratați ocazia, si veți regreta. Vino acum in echipă si vei fi indrumat pas cu pas. Nu te costă nimic decât câteva zeci de minute zilnic. Detalii la emailul gabrielgeo15@gmail.com numai dacă crezi că ești capabil de seriozitate!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE