Un lider de sindicat a intrat în greva foamei la Ministerul Educației, din 1 iulieiderul Federaţiei Sindicatelor Lucrătorilor din Cercetare-Proiectare din România (FSLCPR), Radu Minea a intrat în greva foamei de miercuri, 1 iulie, pentru a protesta pentru oprirea abuzurilor din institutele de cercetare.

Un lider de sindicat a intrat in greva foamei la Ministerul Educatiei, din 1 iulie
Un lider de sindicat a intrat în greva foamei la Ministerul Educației, din 1 iulie
Foto: libertatea.ro

Radu Minea cere abrogarea unor acte normative abuzive, respectarea Cartei Europene a Cercetatorului si restabilirea dialogului social, anularea unor masuri abuzive adoptate de conducerile institutelor de cercetare, plata salariilor restante si acordarea drepturilor castigate in justitie, etc., se arată într-un comunicat de presă.

„Ministrul Cîmpeanu mi-a cerut să renunț la greva foamei și să îi acord un răgaz de șapte zile pentru a rezolva problemele. Nu am fost de acord. I-am spus că timpul a expirat, pentru că demult îi tot aduc la cunoștință toate abuzurile și ilegalitățile ce se petrec în institutele din România, nu doar la Institutul Geologic Român", a explicat Radu Minea pentru romaniacurata.ro.

Etichete: grevă, greva foamei, protest

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE