Un mandat european de arestare a fost emis pe numele lui Marko AttilaJudecătorii au emis un mandat european de arestare pe numele fostului deputat Marko Attila.

Un mandat european de arestare a fost emis pe numele lui Marko Attila
Un mandat european de arestare a fost emis pe numele lui Marko Attila
Foto: www.cotidianul.ro

Mandatul european de arestare a fost înregistrat miercuri de Poliţia Română, scrie romaniatv.net.

Fostul deputat Marko Attila a fost dat în urmărire internaţională prin Interpol, după ce a fost arestat preventiv în lipsă la solicitarea DNA, potrivit unor oficiali din Poliţia Română.

Magistraţii Curţii Supreme au admis cererea DNA de arestare în lipsă a lui Marko Attila în dosarul ANRP pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul (3 infracțiuni).

La data de 9 aprilie 2015, MARKO ATTILA-GABOR a fost trimis în judecată alături de alți 7 inculpați care, la data faptelor, făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P), precum și 4 inculpați care aveau calitatea de experți evaluatori autorizați.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, prin acțiunile sau inacțiunile lor intenționate, cei 12 inculpați au produs un prejudiciu bugetului statului român în cuantum de 84.588.304 euro (304.837.796 lei)

"Din ansamblul activităților investigative, desfășurate până la momentul emiterii rechizitoriului, a rezultat că inculpatul MARKO ATTILA-GABOR s-a sustras activităților de urmărire penală, părăsind teritoriul României, nefiind audiat.

Etichete: interpol, mandat de arestare, mandat european de arestare, Marko Attila

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE