Un mare comerciant online din România TAXEAZĂ ILEGAL cumpărătoriiUn mare vânzător online din România abordează strategii de rotunjire a veniturilor care sunt la limita legii. Această firmă percepe un comision la plata cu cardul, despre care lasă să se înţeleagă că ar fi impus de operatorul de plăţi şi, mai mult, cere bani clienţilor care vor să capete informaţii suplimentare despre plăţile efectuate sau care vor să facă o reclamaţie. În urma sesizărilor, Protecţia Consumatorilor anunţă că va declanşa o investigaţie.

Un mare comerciant online din Romania TAXEAZA ILEGAL cumparatorii
Un mare comerciant online din România TAXEAZĂ ILEGAL cumpărătorii
Foto: ehow.com

Eventim România, unul dintre cei mai mari vânzători online de bilete la spectacole sau evenimente sportive, impune clienţilor săi un comision la plata cu cardul. Pentru a putea face acest lucru în condiţii de relativă legalitate, firma foloseşte două tehnici utilizate de tot mai mulţi comercianţi cu activitate în mediul online, potrivit informaţiilor Economica.net.

În primul rând, pentru că legea din România interzice în mod expres suptrataxarea plăţilor cu cardul, Eventim, prezentată pe site-ul propriu ca entitate juridică din România (Eventim România SRL), operează plăţile printr-o firmă germană cu specializare în domeniul aviaţiei (LUFTHANSA AIRPLUS SERVICEKARTEN GMBH). În acest fel, pentru că legea din Germania nu interzice aplicarea unui comision, Eventim are posibilitatea de a aplica o suprataxă de 2% din valoarea fiecărei plăţi.

Mai mult decât atât, în cazul în care doresc să obţină telefonic informaţii privind plăţile sau achiziţiile efectuate, clienţii sunt obligaţi să achite un tarif de 0,37 euro/minut având în vedere că Eventim îi direcţionează către un număr tarifat al unei companii de telefonie, Telekom. Mai mult, operatorii respectivei companii au arătat, într-o discuţie cu reporterul ECONOMICA.NET, faptul că nu deţin informaţii despre Eventim, rolul lor fiind doar acela de a înregistra şi plasa comenzi.

Potrivit Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor "operatorii economici care comercializează online produse sau servicii nu au dreptul de a încasa comisioane în cazul în care un consumator alege să efectueze plata produsului respectiv cu cardul".

Oficialii ANPC au precizat că vor demara o anchetă în acest caz.

Continuarea pe Economica.net.

Etichete: comerciant, comision, eventim, ilegal, plata cu cardul, taxa

0/1 COMENTARII
anonim
09 dec 11:00
+0
VOTURI
-0
Polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h