Un medic pleacă din ţară la fiecare 5 ore. Câţi bani a pierdut statul din cauza exodului medicilorJumătate dintre medicii români care ies acum de pe băncile facultăţilor se pregătesc deja să plece din ţară, atraşi fiind de salariile mai bune şi de condiţiile de lucru superioare celor din ţară. Din cauza exodului medicilor, statul român a pierdut peste 3,5 miliarde de lei, în ultimii 6 ani.

Un medic pleaca din tara la fiecare 5 ore. Cati bani a pierdut statul din cauza exodului medicilor
Un medic pleacă din ţară la fiecare 5 ore. Câţi bani a pierdut statul din cauza exodului medicilor
Foto: Grup RC

La fiecare cinci ore, un medic român pleacă din ţară. Exodul doctorilor din ultimii şase ani a costat statul peste 3,5 miliarde de lei. Bani investiţi în formarea şi specializarea lor, informează Realitatea TV.

Din lipsă de personal, unele spitale încearcă să-i reţină pe viitorii medici cu programe de consiliere, în care le oferă stagii de practică plătite.

Anul acesta, Institutul Clinic Fundeni plăteşte din fonduri europene stagii de pregătire pentru 180 de studenţi la medicină şi 170 de elevi de liceu, din clasele terminale. "Le oferă un cadru de pregătire profesională în care ei sunt renumeraţi şi stimulaţi", a spus Carmen Orban, manager Spitalul Fundeni.

Tinerii interesaţi se pot înscrie online, de pe 20 iunie. Pentru înscriere au nevoie de un C.V. şi o scrisoare de intenţie.

Etichete: facultate, medici, spitalul Fundeni, străinătate

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE