Un medicament nou împotriva cancerului de piele a fost autorizat de Comisia EuropeanăUn nou medicament pentru tratarea carcinomului bazocelular, o formă de cancer de piele, a fost autorizat de Comisia Europeană.  Medicamentul, numit Odomzo, este produs de compania Novartis.

Un medicament nou impotriva cancerului de piele a fost autorizat de Comisia Europeana
Un medicament nou împotriva cancerului de piele a fost autorizat de Comisia Europeană

Un nou medicament pentru tratarea carcinomului bazocelular, o formă de cancer de piele, a fost autorizat de Comisia Europeană.  Medicamentul, numit Odomzo, este produs de compania Novartis și este destinat adulților care suferă de acest tip de cancer și nu pot fi supuși intervenției chirurgicale sau radioterapiei.

Carcinomul bazocelular cutanat reprezintă 80 la sută dintre cazurile de cancer de piele care nu au legătură cu melanoamele. Numărul persoanelor afectate de acest tip de cancer este în creștere, ca urmare a îmbătrânirii populației, precum și a expunerii excesive la radiații ultraviolete. Deși acest tip de cancer ajunge foarte rar la un stadiu avansat, șansele de vindecare au fost până în prezent foarte limitate.

Odomzo a fost deja autorizat în mai multe țări, printre care Statele Unite ale Americii, Australia și Elveția. Pe viitor, va putea fi comercializat și în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, în Norvegia, Liechtenstein și Islanda.

Etichete: cancer, cancer de piele, Comisia Europeană, medicament

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h