Un membru al clanului Cârpaci, condamnat la 10 și 4 luni ani de închisoareUn membru al clanului Cârpaci a fost condamnat la 10 ani și 4 luni de închisoare cu executare. Sentința nu este însă definitivă.

Un membru al clanului Carpaci, condamnat la 10 si 4 luni ani de inchisoare
Un membru al clanului Cârpaci, condamnat la 10 și 4 luni ani de închisoare
Foto: libertatea.ro

Un membru al familiei de romi Carpaci din Timisoara, Ionelas Carpaci, a fost condamnat, marti, de Curtea de Apel Timisoara la zece ani si patru luni de inchisoare cu executare pentru vanzari ilegale de terenuri in oras, retrocedate fictiv, informează Gandul.info.

Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Timisoara, Marius Cojocaru, a declarat pentru Mediafax ca, marti, Curtea de Apel Timisoara a dat o sentinta in acest dosar.

Ionel Sandner, care in trecut se numea Ionelas Carpaci si este unul din liderii romilor din Timisoara implicati in afaceri imobiliare, a fost condamnat la zece ani si patru luni de inchisoare cu executare pentru uz de fals, potrivit sursei citate.

Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara au afirmat, in anul 2010, ca acesta a intrat ilegal in posesia unor terenuri folosindu-se de o dispozitie falsa a primarului de la acea vreme, Gheorghe Ciuhandu. Potrivit acestei dispozitii, terenurile vizate erau retrocedate unor romani de nationalitate germana care, de fapt, in realitate nici nu existau.

Procurorii spun ca, in 2006, acesti proprietari fictivi, in fapt Ionelas Carpaci, au vandut unei firme, in aceeasi zi, toate terenurile retrocedate. Ulterior, respectiva firma a ridicat un bloc cu zece etaje pe aceste amplasamente.

Alaturi de Carpaci, au mai fost condamnati Kelemen Francisc, la patru ani si zece luni de inchisoare cu executare, si Barabas Pal, la cinci ani si opt luni.

De asemenea, Sorin Todor Johann a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, iar Petru Turpan a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, sub supraveghere.

Totodata, Ionelas Carpaci, Barabas Pal si Kelemen Francisc trebuie sa plateasca Primariei Timisoara suma de 325.120 de euro pentru ca a intrat ilegal in posesia terenurilor. In plus, Carpaci trebuie sa plateasca si firmei de constructii care a ridicat blocul cu zece etaje un million de euro, precum si daune morale in valoare de 100.000 de euro, avand in vedere ca respectiva firma nu avea cunostinta ca actele de proprietate ale terenurilor achizitionate erau false.

Etichete: carpaci, clanul carpaci, condamnare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h