Un MEMBRU CNA solicită DNA numele TELEVIZIUNILOR implicate în dosarul lui Ludovic OrbanValentin Jucan, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, solicită Direcției Naționale Anticorupție să publice numele celor două televiziuni la care s-a făcut referire în dosarul liberalului Ludovic Orban.

Un membru CNA cere DNA numele televiziunilor implicate in dosarul lui Orban
Un membru CNA cere DNA numele televiziunilor implicate în dosarul lui Orban

"Solicit public Direcției Naționale Anticorupție să publice numele celor două televiziuni implicate în dosarul menționat în comunicatul transmis ieri, 11 aprilie", a precizat Jucan, într-un comunicat.

El a spus că face aceste solicitări în vederea sesizării CNA, respectiv a aplicării prevederilor legale din Legea audiovizualului, inclusiv pentru sesizarea organelor judiciare și a Comisiilor pentru cultură din Senat și Camera deputaților, dar și în vederea respectării cadrului legal de desfășurare a campaniilor electorale.

Liberalul Ludovic Orban este urmărit penal de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite, după ce, în martie, a contactat un om de afaceri solicitându-i sprijin financiar în campania electorală pentru alegerile locale. DNA a anunțat luni că procurorii au pus în mișcare acțiunea penală și au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, față de Ludovic Orban.

Potrivit unui comunicat al DNA, pe 1 martie, Ludovic Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoștea, solicitându-i sprijin financiar în campania electorală pentru alegerile locale.

"Ulterior, la 20 martie, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menționat, cu funcții de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului", au precizat procurorii.

Etichete: DNA, Ludovic Orban, ORBAN DNA, TELEVIZIUNI LUDOVIC ORBAN, Valentin Jucan, Valentin Jucan CNA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h