Un mesaj al poliţistului Godină, redistribuit pe Facebook de premierul CioloşUn mesaj al celebrului poliţist Marian Godină, în care acesta face un comentariu legat de răutatea românilor, a fost redistribuit poe reţeau de socializare inclusiv de premierul Dacian Cioloş. Mesajul lui a devenit viral, în doar câteva ore adunând peste 8.000 de aprecieri. 

Un mesaj al politistului Godina, redistribuit pe Facebook de premierul Ciolos
Un mesaj al poliţistului Godină, redistribuit pe Facebook de premierul Cioloş

"Adineauri am ajuns acasă de la muncă și m-am apucat să citesc comentariile de la postarea în care le uram la mulți ani asistenților medicali. Recunosc: m-am enervat. Când scriu despre polițiști, anticipez că vor fi multe comentarii negative pentru că imaginea șifonată pe care o avem este așa și din cauza noastră, din cauza celor care fac uniforma de râs, din cauza proștilor. În orice domeniu sunt oameni proști, dar în poliție au o particularitate: autoritatea! Combinația de prostie cu autoritate face ravagii și asta nu e valabil doar în Poliție. Vorba aia...dă-i prostului putere.


Citeşte şi Scandalul poliţistului glumeţ Marian Godină, la final: Chestorul Ioan Aron s-a pensionat
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, la începutul lunii martie, decretele privind încheierea raporturilor de serviciu a patru chestori de poliţie, printre care şi a chestorului Ioan Aron, care şi-a înaintat cererea de pensionare după scandalul cu poliţistul glumeţ Marian Godină de la Braşov.

Revenind la asistenții medicali, citeam cu câtă ură comentau unii la adresa lor. Apoi am realizat ceva. Ce ar fi dacă aș scrie un articol despre procurori? Dar despre taximetriști? Sau despre muncitorii care asfaltează străzi? Despre judecători? Despre vânzători? De fapt aș fi putut scrie despre orice profesie și comentariile ar fi fost aceleași. Și-ar fi amintit unii de un procuror care a fost arestat și ar fi zis că procurorii sunt niște fabricanți de dosare, dar nu s-ar fi gândit câte alte sute de procurori își fac treaba corect. Taximetristul care ne-a cerut din start 30 de lei ca să ne ducă 5 km fără să pună ceasul e un nenorocit, deci taximetriștii sunt niște scursuri sociale puse pe japcă. Dar de câte ori am mers cu un taxi, am ajuns la destinație, am plătit cât era afișat, am salutat, am fost salutați și am coborât frumos? De mult mai multe ori ni s-a întâmplat varianta a doua.

Judecătorii sunt niște hoți în robe care au dat hectare de teren unora ce nu li se cuveneau. Am văzut asta la știri. Că doar nu o să vedem la știri judecători care muncesc de dimineața până seara și își fac meseria cu dedicație și pasiune. Vânzătoarele de la chioșc sunt persoane fără școală care abia așteaptă să te înșele când îți dau restul. Am pățit-o doar. Dar am fost la chioșc și de vreo câteva mii de ori și am fost servit amabil și politicos, dar asta am uitat pentru că nu era de reținut, era ceva banal.

Dacian Cioloș, despre polițistul Godină: "E un exemplu. Are tot sprijinul Guvernului" 

Aș putea continua cu exemplele la nesfârșit și aș găsi de zis ceva despre orice profesie. Culmea, că toți care comentează pe această pagină au câte o profesie. Înseamnă că toți suntem niște hoți, niște șpăgari, niște incompetenți sau ce adjective mai apar prin comentarii. Dar cel mai bine ne pricepem la a ne denigra propria țară. „Mergi în Germania să vezi acolo cum e" , „Pfff, în Italia nu vezi așa ceva.", „Acolo e civilizație." Sunt atât de sătul de astfel de expresii!!!

Eu cred că noi, românii, am început să ne urâm între noi, să vedem numai ce e mai urât la celălalt, să fim răi unul cu celălalt și să nu ne convină nimic. Dar pentru a schimba ceva, ce facem? Nimic. Comentăm pe pagina lui Marian. Eu nu am considerat vreodată că dețin adevărul absolut, la 29 de ani nu pot spune că am atins vreun nivel al înțelepciunii, câteodată chiar îmi dau seama că-s bolovan, fac multe tâmpenii, inclusiv aici pe pagina de Facebook. Încerc să învăț chiar și din comentarii. Un om care părea foarte deștept mi-a scris într-un comentariu că ar trebui să-mi iau pe cineva să mă ajute cu PR-ul pentru că într-o postare, vorbind despre polițiști, folosisem în antiteză pronumele NOI-VOI. Cu alte cuvinte poziționasem polițiștii și cetățenii în două tabere diferite, parcă adverse și aflate într-un conflict. Așa cum am mai zis și în alte rânduri, noi, polițiștii, nu suntem picați de pe Marte, suntem VOI în uniformă. Ajutor de PR care să-mi spună ce să scriu și cum, nu o să-mi iau vreodată, dar ce a zis omul acela m-a pus pe gânduri și m-a făcut să îmi dau seama ce prostii pot scrie câteodată. Vă mulțumesc pentru acel comentariu.

Mai am de învățat multe, dar un lucru am putut să-l observ destul de clar: noi începem să ne urâm între noi și să ne dezbinăm tot mai tare, exact așa cum e mai bine pentru cei ce vor să ne conducă doar în interesul lor. Vă dați seama de ce ar fi capabile câteva milioane de oameni uniți, care se îndrăgesc, care se respectă și care înțeleg că sunt de aceeași parte a baricadei?", a scris Marian Godină pe Facebook.

Etichete: facebook, marian godina, mesaj, redistribuire dacian ciolos

0/2 COMENTARII
elena
15 mai 15:38
+0
VOTURI
-0
Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.
-Proiectul este lansat de curand si are mari perspective.
-NU este necesara nici un fel de experienta!
-Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.
-Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.
-Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.
-Oferim sanse reale de avansare in cariera!
-Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.
Cereti acum detalii la adresa de email : mami_meda@yahoo.com
poca
15 mai 06:04
+0
VOTURI
-0
foarte ok ce a scris Godina si din pacate foarte adevarat. Romanul este f invidios de fel..mai ales pe alti romani. Toata lumea stie ca prima regula cand te duci sa muncesti in strainatate e sa te feresti de conationalii tai.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE