Un milion de oameni sunt aşteptaţi la Vatican pentru înscăunarea noului PapăUn milion de oameni sunt aşteptaţi în această dimineaţă la ceremonia de inaugurare a Pontificatului noului papă. Printre ei, capul Bisericii Ortoxe - Bartholomeu I, zeci de preşedinţi de stat, şefi de guverne şi alte personalităţi din întreaga lume. România va fi reprezentată la Vatican de preşedintele Traian Băsescu.

Milioane de oameni prezenti la inscaunarea noului papa
Milioane de oameni prezenți la inscăunarea noului papă
Foto: românialibera.ro

Reprezentanţii Vaticanului au prezentat cu mândrie blazonul Papei Francisc care este aproape identic cu cel pe care îl avea ca arhiepiscop în Buenos Aires. Singura diferenţă este că acum mitra de cardinal a fost înlocuită cu cea papală. Deviza înscrisă pe blazon este ,,ales prin milă". Însemnele Papei au fost prezentate la timp pentru ceremonia la care au sosit deja lideri de stat şi de guvern, potrivit Realitatea.

Joe Biden, primul vicepreşedinte american romano-catolic, este cel care conduce delegaţia Statelor Unite la Vatican. Primul şef de stat care l-a întâlnit pe Papă a fost, însă, preşedintele Argentinei, ţara de origine a Suveranului Pontif. Cristina Kirchner i-a cerut Papei Francisc să intervină în disputa cu Marea Britanie asupra insulelor Faulkland.

O prezenţă inedită şi controversată este liderul statului Zimbabwe, Robert Mugabe, care are interdicţia de a călători în Uniunea Europeană, însă a primit o derogare pentru a intra în Italia. La ceremonia de inaugurare a Pontificatului şi-a anunţat prezenţa, în premieră, şi Patriarhul Ecumenic de Constantinopol, Bartholomeu I, capul Bisericii Ortodoxe. La finalul slujbei oficiate în Catedrala Sfântul Petru, fiecare şef de delegaţie va prezenta omagiile în faţa Papei Francisc.

Etichete: Biserica Catolică, Vatican

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE