Un monument în memoria victimelor din #Colectiv va fi construit la Piaţa Bucur de Asociaţia ColectivTRAGEDIA #COLECTIV. Un monument în memoria victimelor din #Colectiv ar urma să fie construit la Piaţa Bucur de către Asociaţia Colectiv, a anunţat primarul interimar al Sectorului 4, Daniel Băluţă. Între timp, lucrările la "Memorialul #Colectiv" din parcul Lumea Copiilor au fost sistate din cauza mai multor nereguli de autorizare şi contractare. 

Un monument in memoria victimelor din #Colectiv va fi construit la Piata Bucur de Asociatia Colectiv
Un monument în memoria victimelor din #Colectiv va fi construit la Piaţa Bucur de Asociaţia Colectiv

TRAGEDIA #COLECTIV. Proiectul privind construirea unui monument în memoria victimelor din Club Colectiv va fi realizat de membrii Asociației Colectiv, pentru a nu mai exista diverse "comentarii" pe acest subiect, a anunţat luni într-o conferinţă de presă, primarul interimar al Sectorului 4, Daniel Băluţă. 

"Noi avem mai multe discuții cu cei de la Asociația Colectiv. Vom face tot ce ne stă în putință să îi sprijinim, dar prefer să ne ceară acest lucru și oficial. Așteptăm și vedem ce amplasament vom alege, ei vor Piața Bucur", a declarat edilul. 

TRAGEDIA #COLECTIV. Asociația Colectiv a formulat o solicitare către Primăria sectorului 4 pentru a primi un acord de principiu în vederea construirii monumentului în Piața Bucur, care urmează a fi înregistrată oficial la registratura autorității locale.

CITEŞTE ŞI Scandal pe "Memorialul #Colectiv". Instituţiile din Primăria Sector 4 se amendează între ele

Amenajarea peisagistică din parcul Lumea Copiilor, ce era în curs de realizare în Sectorul 4, a ajuns de o săptămâna motiv de scandal între instituţiile din subordinea Primăriei Sectorului 4. Astfel, după mai multe nereguli descoperite de corpul de control al primarului, printre care atât atribuirea defectuoasă a contractului, cât şi lipsa autorizaţiei de construcţie, Direcția Administrare Parcuri și Zone de Agrement Sector 4 a fost amendată de Serviciul Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 4. Între timp, lucrările la Memorialul #Colectiv au fost sistate, iar contractul cu firma de construcţii a fost reziliat. DETALII, AICI. 

TRAGEDIA #COLECTIV. Eugen Iancu, tatăl unui tânăr decedat în club Colectiv, a declarat pentru AGERPRES că monumentul ar trebui să reprezinte "tinerețea copiilor care au murit acolo".

"Să facem un proiect avem nevoie de o aprobare. Acum lucrăm la un astfel de plan și cred că în două luni definitivăm o idee de realizare a monumentului. Știm că lumea vrea să ne ajute cu proiecte, cu planuri, dar noi am cerut să facem noi un proiect, să nu apară altcineva, nici Președinție, nici Guvern, nici Primărie, nimeni. Vrem ca acel proiect să fie făcut de noi. Avem arhitecți care au ieșit din foc, avem arhitecți care au murit din păcate și colegii lor vor să îi sprijine și vrem ca acest proiect să fie creat de noi. Va fi un concurs de idei din rândul nostru, ne-am dori să îl finalizăm anul acesta cu totul, iar în două luni să avem ideea proiectului definitivată. Vrem să colaborăm cu instituția Primăriei, să fie ceva legal, frumos. Nu vrem un monument mare, de 50 de metri, vrem ceva mic, frumos, care să reprezinte tinerețea copiilor care au murit acolo", a afirmat acesta.

În urma incendiului din Club #Colectiv au murit 64 de persoane. 

Etichete: #Colectiv, monument memoria victimelor din #Colectiv, piata bucur

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h