Un nou bilanţ al ATENTATELOR DE LA PARIS: 132 de morţi. Raiduri ale Franţei împotriva ISISTrei dintre persoanele rănite în atentatele din Paris au decedat duminică la spitale, astfel că bilanţul victimelor atacurilor teroriste a ajuns la 132 de morţi, relatează presa franceză. Franţa a intensificat raidurile aeriene împotriva reţelei teroriste Stat Islamic, efectuând duminică 20 de raiduri aeriene asupra oraşului sirian Raqqa, fieful organizaţiei fundamentaliste sunnite.

Un nou bilant al ATENTATELOR DE LA PARIS: 132 de morti. Raiduri ale Frantei impotriva ISIS (Foto greatnews.ro)
Un nou bilanţ al ATENTATELOR DE LA PARIS: 132 de morţi. Raiduri ale Franţei împotriva ISIS (Foto greatnews.ro)

Trei dintre zecile de persoane spitalizate în stare gravă după atentatele de vineri au decedat duminică după-amiază.

Astfel, bilanţul victimelor atentatelor a ajuns la 132 de morţi şi 349 de răniţi, dintre care 42 sunt în stare critică.

Bilanţul morţilor nu îi include pe cei şapte sau opt terorişti decedaţi în atentatele comise la Paris în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.

Între timp, aviaţia militară franceză a lansat duminică 20 de bombe de mari dimensiuni asupra oraşului Raqqa, situat în nordul Siriei, distrugând un centru de comandă şi o tabără teroristă de antrenament, potrivit Ministerului francez al Apărării. 

Bombardamentele efectuate duminică par a fi o intensificare a campaniei aeriene asupra reţelei teroriste sunnite Stat Islamic, care a revendicat atentatele de la Paris, soldate cu 132 de morţi şi sute de răniţi în rândul civililor, scrie zf.ro. 

Ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian, şi omologul său american, Ashton Carter, au ajuns la un acord, duminică, privind "măsuri concrete pentru intensificarea" cooperării militare împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic în Siria şi Irak, a anunţat Pentagonul.

O coaliţie coordonată de Statele Unite, la care participă şi Franţa, efectuează de peste un an raiduri aeriene în Siria şi Irak, împotriva reţelei teroriste sunnite Stat Islamic, care a proclamat un "califat islamic" în regiuni şi comite sute de atrocităţi.

Etichete: atentate paris, bilant, Franţa, ISIS, morţi, raiduri aeriene

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h