Un nou drum expres de 5 kilometri se construieşte în Capitală. VEZI DETALII PROIECTUn nou drum expres de 5 kilometri va fi construit la iesirea din Capitala (Foto: Grup RC)
Un nou drum expres de 5 kilometri va fi construit la ieșirea din Capitală (Foto: Grup RC)

Noul drum aflat în planurile Primăriei Capitalei va avea cinci kilometri şi va reprezenta o alternativă pentru ieşirea din Capitală. Viitoarea arteră, va începe de la Bulevardul Poligrafiei, ca o continuare a sa, şi va trece peste Lacul Griviţa, peste Șoseaua Gheorghe Ionescu Siseşti şi se va încheia la Șoseaua de centură a Capitalei.

"Va fi de fapt un drum expres cu 2-3 benzi pe sens, mărginit în anumite secţiuni de străzi colectoare a traficului zonal", a precizat pentru B365,ro, Ion Dedu, director executiv al Direcţiei Transporturi, Drumuri şi Sistematizarea Circulaţiei din cadrul Primăriei Capitalei.

Noul drum va fi construit la nivelul solului, dar va avea şi mai multe secţiuni supraterane. "Vor fi mai multe poduri construite pe parcurs, de exemplu peste Șoseaua Siseşti", a precizat Ion Dedu.

Iniţial, prin această zonă era proiectată să intre în Capitală Autostrada Bucureşti-Ploieşti, însă ulterior Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a renunţat la acest traseu, alegând varianta Tunari-Pipera.

Primăria a întocmit deja un PUZ pentru viitorul drum expres, însă proiectul rămâne în aşteptare, cel puţin în acest an. Astfel, noua lucrare nu se regăseşte în planul de buget pe anul 2011.

Un sistem rutier de tip drum expres este în construcţie acum şi la intersecţia Splaiul Independenţei cu Șoseaua Virtuţii. Penetraţia Splaiul Independenţei - Ciurel - Autostrada Bucureşti-Piteşti va avea o lungime de 8,3 kilometri şi va fi prevăzută trei benzi pe sens. Deocamdată a început realizarea podului hobanat peste râul Dâmboviţa, lucrare ce va dura până în vara lui 2012. Cu o lungime de 235 de metri şi o înălţime de 68 de metri, podul hobanat va fi construit între strada Piatra Craiului şi Șoseaua Virtuţii. Întregul proiect va fi încheiat în 2013.

Etichete: Bucureşti, drum expres, Ion Dedu, Primăria Capitalei, promo, realitatea, Șoseaua de centură

0/0 COMENTARII
Bogdan
11 feb 03:53
+0
VOTURI
-0

Intr'un final... era in plan de atatia ani..., insa odata ce incep lucrarile ar fi bine sa largeasca si bucata respectiva de centura la 2 benzi pe sens si mai ales sa creeze poduri la intersectiile centurii

Stiu ca ai baut aseara!
10 feb 13:18
+0
VOTURI
-0

NuMaibeauNiciodata.com amuza-te!

Costy
10 feb 10:52
+0
VOTURI
-0

Glumiti ?

PUZ-ul acela nu este aprobat, desi sunt zeci de persoane care au semnat petitii.http://www.petitieonline.ro/petitie/puz_nord_o_sansa_pentru_dezvoltare-p32757052.html

Costy
10 feb 10:51
+0
VOTURI
-0

Glumiti ?

PUZ-ul acela nu este aprobat, desi sunt zeci de persoane care au semnat phttp://www.petitieonline.ro/petitie/puz_nord_o_sansa_pentru_dezvoltare-p32757052.htmletitii.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h