Un nou cartier cu 600 de apartamente, în Pipera. CINE îl construieșteFamilia italiană Nusco este la finalul procesului de achiziție a unei noi hale unde va muta producția de uși și ferestre Pinum, care funcționează acum într-o hală a fostului Combinat de Industrializare a Lemnului Pipera din București. Pe platforma din Pipera a început deja construcția unui proiect rezidențial major, care va avea peste 600 de apartamente până în 2023, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Un nou cartier cu 600 de apartamente, in Pipera. CINE il construieste
Un nou cartier cu 600 de apartamente, în Pipera. CINE îl construiește

Familia Nusco a intrat pe piața românească în anii `90 prin achiziția fostei fabrici de prelucrare a lemnului din Pipera, pe care a transformat-o în producătorul de uși și ferestre Pinum. Acum, fabrica se pregătește să intre în procedura de mutare, în hale cu o suprafață dublă față de cea ocupată, în prezent, în Pipera. Intenția este aceea de a crește capacitatea de producție actuală a fabricii.

„Previzionăm mutarea fabricii Pinum în 2 ani. Suntem la finalizarea procesului de due diligence pentru achiziția unei hale noi și terenuri tot în zona de Nord a Bucureștiului. În decurs de o lună vom anunța noul amplasament. În doi ani se va elibera partea industrială definitiv de pe platforma Pipera. Hala Pinum ocupă acum circa 22.000 de metri pătrați“, a declarat Michele Nusco, cel care coordonează afacerile familiei în România.

Nusco Imobiliara, divizia imobiliară a grupului italian, a început construcția unui nou cartier rezidențial, care, după două etape de dezvoltare, va ajunge la peste 600 de apartamente. Proiectul a fost anunțat în premieră de Profit.ro. Nusco City va ocupa 2,5 hectare din fosta platformă Pipera. În prima fază se vor construi 4 blocuri cu 7 etaje ce vor îngloba 310 apartamente, în urma unei investiții de 35 milioane de euro, și va continua cu o a doua etapă în oglindă care va duce investiția la 70 milioane de euro.

Planul actual al investitorului este ca după finalizarea acestor etape, ce vor fi livrate în 2022 și 2023, să extindă ansamblul rezidențial și în zona ocupată acum, parțial, de hala de producție Pinum.

Michele Nusco nu exclude dezvoltarea unor clădiri de birouri pe o parte din terenul de circa 23 de hectare al fostei platforme industriale. Prețurile de vânzare ale apartamentelor din Nusco City încep de la 103.000 de euro pentru două camere de 63 de metri pătrați și de la 150.000 de euro pentru trei camere de 92 de metri pătrați, la care se adaugă TVA.

Reprezentanții companiei au anunțat că în contextul pandemiei au reconfigurat proiectul, proces în urma căruia a rezultat un număr mai redus de apartamente în favoarea balcoanelor și teraselor. De asemenea, complexul va cuprinde și un parc amenajat pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați.

Sursa: profit.ro

 

Etichete: Bucureşti, Capitală, cartier apartamente, nusco city, Pipera

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE